La segona edició d'Una Tona de Màgia aplega gairebé 8.000 persones

L'organització apunta que amb només dos anys de vida el festival aconsegueix consolidar-se

Redacció
09 de maig del 2017

L'actuació del Mag Lari Foto: Roser Gamonal / Una Tona de Màgia


Des de divendres i durant tot el cap de setmana, Tona es va convertir en terra de màgia durant tres dies. El festival Una Tona de Màgia ha acomiadat la seva segona edició amb un èxit rotund de participació i millorant el nombre d'assistència respecte a la primera edició.

Tal com explica l'organització en un comunicat, Una Tona de Màgia ha aplegat al voltant de 8.000 persones i s'està convertint "en un festival de referència tant al món de la màgia com a escala de festival internacional, per portar a mags internacionals però també a mags locals".

Jordi Pota, organitzador d'Una Tona de Màgia fa una valoració molt positiva del Festival d'enguany: "el Festival només té dos anys de vida i ja ha aconseguit consolidar-se amb artistes de gran nivell i amb èxit de públic. Aquest cap de setmana han vingut persones de totes les edats d'arreu de Catalunya i tothom ha quedat molt content".

Gala Internacional, èxit d'assistència

El festival va començar divendres amb un Sopar Màgic al Prat Verd de Malla. Més de 150 persones van assistir al sopar en què es va poder degustar el menjar oferit per La Ferreria de Tona. També va haver-hi bona màgia amb les actuacions de Jordi Pota i el Mag Gerard, que van fer màgia d'escena, i Giancarlo Scalia, Paco Rodas i Paco González, que van sorprendre el públic assistent amb màgia de prop.

Durant tot el dissabte la Plaça Major de Tona es va omplir de màgia amb els espectacles del Mag Gerard i Karlus. També es va celebrar l'Aparador de Mags, una novetat d'aquest any que va tenir molt bona rebuda per part del públic. A més a la sala La Canal també es van dur a terme els espectacles per a públic infantil: el Taller de Màgia de Josep Ll. Vilarasau i la Gala Infantil de la mà d'en Toni Cors. El punt fort de dissabte va ser la Gala Internacional celebrada al Pavelló Municipal de Tona que va tenir èxit d'assistència amb unes 700 persones.

Finalment diumenge, la màgia va continuar per tots els racons del poble amb les actuacions del Mag Dodó, la Gala Internacional de Prop, el Mag Lari, que també va omplir el Pavelló, i Fèlix Brunet.

Enguany el festival ha augmentat un 42% el pressupost i comptava amb una xifra de 50.000 euros. Un terç del pressupost ha estat finançat per l'Ajuntament de Tona i la Diputació de Barcelona; el segon terç, per fons privats; i l'últim terç, amb les entrades dels espectacles.
Arxivat a