El pelegrinatge a Lourdes necessita més voluntaris per la 50a edició

Les hospitalitats organitzadores preveuen reunir més gent per l'efemèride | Enguany es ballarà una sardana davant la Basílica del Roser

Un voluntari a Lourdes, l'any passat
Un voluntari a Lourdes, l'any passat | David Aragüete/Hospitalitat de la Mare de Déu de Lurdes de Vic
08 de maig del 2017
Actualitzat el 09 de maig a les 9:24h
Les Hospitalitats de la Mare de Déu de Lourdes de Vic i Solsona estan de celebració, enguany faran el seu 50è pelegrinatge. Una efemèride que ambdues hospitalitats estan festejant des de principis d'aquest 2017 amb un reguitzell d'activitats. Aquest dilluns al matí, membres i organitzadors del 50è pelegrinatge han fet una crida als voluntaris, ja que preveuen reunir més gent per anar a Lourdes.

"Serem més gent segur" explicava el delegat de l'Hospitalitat a Osona, Francesc Luna Canamasas, remarcant que "les expectatives són bones". Segons Luna, preveuen congregar gairebé uns 300 malalts i uns 500 voluntaris, del 17 al 21 de juny. Per aquest motiu, davant la crescuda de malalts i pelegrins que volen anar a Lourdes, necessiten més personal de servei, és a dir, voluntaris i personal mèdic.

En aquest sentit, el doctor Jordi Tortras, encarregat del servei mèdic, ha fet una crida a metges i infermers. "Cada any tenim el neguit de quants serem", ha sentenciat. Les hospitalitats estimen que cada 3 persones s'haurien de fer càrrec d'un malalt. Tot i que, n'hi ha molts que són autònoms i no necessiten tant personal a càrrec seu. Cada pelegrí pagar entre 200 i 400 euros per anar a Lourdes.
 

Organitzadors del pelegrinatge. Foto: Carles Fiter


Una ballada de sardanes

Pel que fa l'estada a Lourdes, els dos presidents de les diòcesis d'Osona i Solsona, Francesc Luna Pino i Glòria Padullés, respectivament, han remarcat que celebren "amb molta joia" aquesta efemèride.

Per aquest motiu, més enllà d'aquesta necessitat de voluntaris, celebraran l'efemèride amb una ballada de sardanes, davant la Basílica del Roser. Després de la missa de diumenge al migdia, la Cobla Principal del Rosselló farà sonar sardanes a Lourdes, coincidint, a més amb el dia Internacional de la Sardana (18 de juny).

Falten joves arreu

El representant de l'Anoia, Jordi Mercader, ha remarcat que pel 50è aniversari, sí que hi ha hagut més inscripcions perquè ha cridat l'atenció. Tot i així, coincidint amb el representant del Bages, Josep M. Coll, han afegit que hi ha manca de joves al pelegrinatge.

Mercader ha remarcat que es tracta d'un problema, ja que "no hi ha gent a sota que ens apreti" i d'aquí uns quants anys "pot ser preocupant. En el cas de Solsona, tot i que també necessita més joves, segons la delegada Glòria Padullés, disposen de més personal sanitari que pelegrins que necessita ajuda.
 

Consulta tota la informació al web de l'Hospitalitat

Galeries dels darrers anys

Coll, Luna i Mercader, durant la roda de premsa. Foto: Carles Fiter