«Torna, torna Serrallonga» per commemorar la lluita antiurani a Osona

La cançó es va estrenar per l'ocasió | S'inaugura una exposició sobre la lluita antiurani a Osona, que es podrà veure fins a finals de maig

Els Esquirols cantant 'Torna, torna Serrallonga'
Els Esquirols cantant 'Torna, torna Serrallonga' | Josep M. Montaner
Redacció
08 de maig del 2017
Actualitzat a les 9:21h
Aquest dissabte feia exactament 38 anys que l'Escola Sant Albert de Vic, actualment Museu de l'Art de la Pell, acollia un festival popular on s'hi va llegir per primera vegada el manifest del Comitè Antiurani d'Osona. Aquell mateix dia els Esquirols estrenaven, per l'ocasió, la cançó "Torna, torna Serrallonga". Per commemorar aquell dia 6 de maig del 1979 Òmnium Cultural va reunir Joan Crosas i ex-membres dels Esquirols per tornar-la a cantar.

A més, també van inaugurar l'exposició, que es podrà veure fins a finals de maig, sobre la lluita antiurani a Osona. Aquesta iniciativa forma part del projecte Lluites Compartides, un reconeixement que fa Òmnium Cultural a totes "les lluites que han contribuït a construir el nostre país".

D'aquesta manera es vol fer visible i reivindicar la feina de milers de persones anònimes que han treballat pel bé col·lectiu i han contribuït a construir un barri, un poble, una ciutat, un país i un món millor.

Un grup de gent es van concentrar a fora l'actual biblioteca Joan Triadú Foto: Josep M. Montaner

 

Un dels tríptics de l'exposició. Foto: Josep M. Montaner