Cantada popular del «Torna, torna Serrallonga» per commemorar la lluita antiurani a Osona

Després de 38 anys de l'estrena de la cançó, l'actor Joan Crosas dels Esquirols la tornarà entonar | Òmnium Cultural d'Osona convida a tothom qui vulgui a participar a l'acte d'aquest dissabte a dos quarts de 12

Redacció
05 de maig del 2017
Actualitzat a les 20:09h
El dia 6 de maig de l'any 1979 l'Escola Sant Albert de Vic, actualment Museu de l'Art de la Pell, acollia un festival popular on s'hi va llegir per primera vegada el manifest del Comitè Antiurani d'Osona. Aquell mateix dia els Esquirols estrenaven, per l'ocasió, la cançó "Torna, torna Serrallonga".

Aprofitant l'efemèride, just 38 anys després, l'exposició sobre la lluita antiurani a Osona, promoguda en el sí del Lluites Compartides d'Òmnium Cultural, veurà la llum per primera vegada. L'acte serà aquest dissabte, a dos quarts de 12, fora el Museu de l'Art de la Pell.

Aquesta iniciativa forma part del projecte Lluites Compartides, un reconeixement que fa Òmnium Cultural a totes "les lluites que han contribuït a construir el nostre país". D'aquesta manera es vol fer visible i reivindicar la feina de milers de persones anònimes que han treballat pel bé col·lectiu i han contribuït a construir un barri, un poble, una ciutat, un país i un món millor.
 

Foto: Òmnium Osona