La 25a edició de la Cabrerès BTT espera uns 3.000 inscrits

La prova, que es disputarà els propers diez 27 i 28 de maig, suposa un impacte econòmic de 654.000 euros

Presentació de la Cabrerès BTT a l'Antiga Fàbrica Estrella Damm
Presentació de la Cabrerès BTT a l'Antiga Fàbrica Estrella Damm | CabrerèsBTT
Redacció
04 de maig del 2017
La 25a edició de la Cabrerès BTT, que es disputarà a l’Esquirol els propers diez 27 i 28 de maig, espera uns 3.000 inscrits. Així ho han anunciat aquesta setmana a la presentació oficial que s’ha fet a l’Antiga Fàbrica Estrella Damm de Barcelona, amb més de 100 assistents, entre premsa, patrocinadors i bikers d’arreu del món .

La presentació va comptar amb la participació del director general del Consell Català de l’Esport, Toni Reig; el diputat delegat d’Esports de la Diputació de Barcelona, Josep Salom, el coordinador de BTT de la Federació Catalana de Ciclisme, Xavier Costa; el vicepresident segon del Consell Comarcal d’Osona, Josep Maria Freixenet; els impulsors de la CabrerèsBTT, amb Martirià Latorre, i el president de l’Associació Social i Territorial Cabrerès i alcalde de l’Esquirol, Àlex Montanyà.

L'acte va servir a Montanyà, director esportiu de la CabrerèsBTT, per parlar de la importància de la prova sobre el territori al llarg d’aquestes 25 edicions. Així mateix, es va presentar el mallot oficial, escollit per votació popular a les xarxes socials. 

Pel que fa a la cursa d’aquest any, el recorregut tornarà a ser diferent, tot i que no es publicarà el track fins al final, per tal de respectar els veïns del Cabrerès/Collsacabra, un Espai Natural Protegit. La CabrerèsBTT és una marxa cicloturista que transita de forma excepcional per finques i terrenys particulars. A fi de generar el mínim de molèsties possibles als veïns, el track de la CBTT no es fa públic i per tant no es pot ni consultar ni recollir.

No obstant això, des de la Diputació de Barcelona també es va indicar que la prova suposa un impacte econòmic de 654.000 euros en comerços locals, allotjaments i restauració. 

Aprofitant el marc de la presentació de la 25a edició de la marxa, també es va presentar l’ambiciós projecte engegat des del Consell Comarcal d’Osona. Es tracta de l'OSONING, la comunitat d’agents públics i privats d’Osona vinculats a l’esport. Així mateix l’ex-ciclista professional Josep Jufré va presentar la 5a marxa cicloturista Jufré Riuprimer, que tindrà lloc el diumenge 28 de maig a la població d’Osona, Santa Eulàlia de Riuprimer.