Vic ampliarà les bonificacions per les escoles bressol

El ple també aprova una moció per crear un carril bici entre Vic i Manlleu

El ple va aprovar per unanimitat l'ampliació de la tarifació social
El ple va aprovar per unanimitat l'ampliació de la tarifació social | Josep M. Montaner
04 de maig del 2017
Actualitzat el 05 de maig a les 9:14h
El ple de l'Ajuntament de Vic va aprovar per unanimitat aquest dimecres la modificació inicial de l'ordenança fiscal 19, que modifica el preu públic per a la prestació del servei de les escoles bressol municipals, escola de música, escola de dibuix i casals d'estiu. Concretament, en aquesta modificació es podrà accedir a les bonificacions de les escoles bressol més fàcilment, ja que s'amplien els ingressos d'una unitat familiar per poder-s'hi acollir, és a dir, la tarifació social.

Tal com va explicar el regidor d'Hisenda Àlvar Solà, l'augment representa 5.000 euros en cadascun dels trams de les bonificacions. D'aquesta manera, doncs, tal com va exemplificar Solà, una família formada per dos pares i dos fills amb uns ingressos de 40.000 euros anuals pagaran 195,90 euros de quota mensual, quan fins ara havien de tenir uns ingressos de 35.000 euros per pagar la mateixa quantitat.
 

Àlvar Solà explicant l'augment que representava l'ampliació Foto: Josep M. Montaner

 

Juncks va reclamar una tarifació més real. Foto: Josep M. Montaner

 

Martí va fer la proposta de la tarifació social al ple de Vic fa més d'un any Foto: Josep M. Montaner


Precisament, fa gairebé més d'un any que Martí va portar al ple de l'abril del 2016 la moció per aplicar la tarifació social, que va ser aprovada per unanimitat, i que es va posar en marxa el curs 2016-2017. Ara ha fet un pas més, i s'ha augmentat el barem de la renda familiar. Aquesta aprovació forma part del pacte d'estabilitat entre Arnau Martí i l'equip de govern. Martí, que va celebrar l'aprovació, va apuntar que la tarifació vol anar més enllà i aplicar-ho també, de cara al proper curs, "al servei de menjador i ensenyaments artístics".

D'altra banda, des d'ERC-Som Vic, Maria Balasch, va reclamar que l'Ajuntament de Vic fes un estudi tècnic "per conèixer la realitat social de la ciutat". En aquest mateix sentit, Katia Juncks de Capgirem Vic, va remarcar la necessitat de fer un estudi, i sobretot que "ha de ser molt realista del que és avui". "Una família de dos membres que cobra 9.000 euros no pot assumir 60 euros de quota mensual" va dir Juncks. Per això va proposar que en aquest cas l'ajut fos del 100%.

Josep Anglada, de Plataforma Vigatana, també va votar-hi a favor, apuntant que l'experiència fins ara "ha estat positiva". Amb tot això, Anglada va apuntar que "hem de ser conscients del que hi ha, i el que podem fer".

Pel que fa a dictàmens, es van aprovar tots. Entre aquests destaquen, a més de la tarifació social, els aprovats per unanimitat com són el de la incorporació de l'Ajuntament de Vic com a patró de la Fundació Sant Tomàs i l'aprovació incial de l'ordenança municipal d'administració electrònica.
 

Maria Balasch va exposar la moció per crear una Taula del Tercer Sector Foto: Josep M. Montaner

 

Josep Anglada, durant la seva intervenció al ple de Vic Foto: Josep M. Montaner

 

Marc Barnolas, durant la seva intervenció al ple de Vic Foto: Josep M. Montaner


Una de freda i una de calenta per ERC-Som Vic

ERC-Som Vic i l'equip de govern sembla que comencen apropar postures. Si bé en el darrer ple, ERC va donar suport a l'aprovació del nou contracte programa de l'Atlàntida, aquest cop l'equip de govern va aprovar una de les dues mocions presentades per la formació republicana.

El ple de Vic va aprovar per unanimitat la construcció d'un carril bici i per a vianants entre les ciutats de Vic i Manlleu. Tal com va explicar Joan Ballana d'ERC-Som Vic la proposta consisteix a fer una via paral·lela a la carretera que va de Vic cap a Manlleu (B-522). Ballana va destacar la mobilitat i sostenibilitat mediambiental que suposaria aquest traçat; l'aposta pel turisme que farien els tres municipis afectats (també Gurb); i el lideratge que exerciria Vic, com a capital de comarca "i sostenible del país".

Des de Capgirem, Marc Barnolas va apuntar que el projecte era poc concret, ja que els recursos s'han de sol·licitar a la Diputació de Barcelona. Barnolas també va remarcar que Vic hauria de predicar amb l'exemple i primer executar el pla de la bicicleta a la ciutat. Arnau Martí, de Vic Per a Tots, va apuntar que hi havia altres projectes prioritaris com la connexió amb La Guixa, abans que amb Manlleu.
 

Joan Ballana va començar la seva exposició amb la 'mà estesa' a les propostes del plenari Foto: Josep M. Montaner
 

Palmero es va mostrar favorable a la proposta mentre no afecti altres inversions més urgents per la ciutat Foto: Josep M. Montaner
 

El ple de l'Ajuntament de Vic Foto: Josep M. Montaner


Pel que fa a l'equip de govern, la regidora d'Urbanisme Fabiana Palmero va remarcar que aposten per la mobilitat sostenible. Tot i així, Palmero va apuntar que donaven suport a la moció, sempre i quan aquesta inversió no vagi en detriment en altres aspectes de la ciutat, "que són prioritaris".

Tot i així, també n'hi ha una de freda per ERC. Maria Balasch va presentar una moció per la creació d'una Taula del Tercer Sector com a consell assessor d'alcaldia. Si bé Balasch va remarcar les diferències entre el que proposava i el Consell Municipal de Serveis Socials, que està posant en marxa l'Ajuntament de Vic, la proposta no va prosperar. Segons el regidor de Benestar i Família, Àlvar Solà, "la creació d'aquesta taula és una duplicitat". Va votar-hi a favor ERC, Capgirem Vic i Vic Per a Tots; mentre que l'equip de govern i Plataforma Vigatana van votar-hi en contra.

Pel que fa a les altres tres mocions, el ple de Vic va aprovar amb tots els vots dels regidors excepte de Plataforma Vigatana, que hi va votar en contra, i el del PSC, que es va abstenir, l'adhesió al Pacte Nacional pel Referèndum. D'altra banda, no van prosperar les presentades per Plataforma Vigatana de retirar les càmeres de control de l'Eixample Morató; ni la de Vic per a Tots per instar el govern municipal a rebel·lar-se contra la regla de despesa del govern de l'estat i a la supressió de la taxa de reposició d'efectius en la funció pública.
 

Capgirem Vic va demanar data i pregunta pel referèndum Foto: Josep M. Montaner

 

L'alcaldessa Anna Erra, entrant al ple de Vic Foto: Josep M. Montaner

 

Sara Blázquez, durant la seva intervenció al ple de Vic Foto: Josep M. Montaner

 

Josep M. Diéguez, al ple de Vic Foto: Josep M. Montaner
 

Benjamí Dòniga, al ple de Vic Foto: Josep M. Montaner

 

Josep-Ramon Soldevila i Josep Arimany, abans d'entrar al ple de Vic. Foto: Josep M. Montaner

 

Josep-Lluís García, durant la seva intervenció al ple de Vic Foto: Josep M. Montaner
 

Carme Bover, durant la seva intervenció al ple de Vic Foto: Josep M. Montaner
 

Toni Serrat, durant la seva intervenció al ple de Vic Foto: Josep M. Montaner
 

Joan Coma, al ple de Vic Foto: Josep M. Montaner


 

Arxivat a