El Departament d'Agricultura es continua desplegant a la Catalunya Central

Es descentralitzen de Barcelona tres noves seccions: la de ramaderia i sanitat animal, la de gestió d'ajuts i desenvolupament rural, i la de boscos i recursos forestals

Redacció
03 de maig del 2017
El Govern va aprovar aquest dimarts el decret de reestructuració del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) amb el qual es crea la nova direcció del cos dels Agents Rurals, que deixa de ser una subdirecció de la Direcció General de Forests. A resultes d'aquest canvi organitzatiu, es crea la figura de director general del cos d'agents rurals, càrrec que ocuparà l'osonenc Marc Costa.

El Decret aprovat preveu també el desplegament dels Serveis Territorials del DARP a la Catalunya Central, amb seu a Vic, que fins ara estaven assumits pels Serveis Territorials de Barcelona. Concretament, es despleguen tres noves seccions: la de ramaderia i sanitat animal, la de gestió d'ajuts i desenvolupament rural, i la de boscos i recursos forestals. Amb aquest desplegament s'aconseguirà apropar l'Administració als ciutadans d'aquestes comarques i millorar-ne l'atenció i els serveis que se'ls ofereix.

D'altra banda, també es potencien les polítiques forestals i cinegètiques que depenen d'aquesta Direcció General, que passa a anomenar-se Direcció General d'Ecosistemes Forestals i Gestió del Medi.