Marc Costa, primer director general dels Agents Rurals

El Govern crea una direcció general específica per al cos d'Agents Rurals

Redacció
02 de maig del 2017
Actualitzat el 03 de maig a les 11:15h
El Govern ha aprovat aquest dimarts la creació d'una nova direcció general per als Agents Rurals. Amb un el decret de reestructuració del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP), els Agents Rurals deixen d'estar regulats per una subdirecció de la direcció general de Forests.
 
La creació de la direcció general del Cos d’Agents Rurals respon a la voluntat de reestructurar i enfortir l’organització d’aquest cos, fonamental per al país, que s’encarrega de la vigilància i control en la gestió del medi natural, de la protecció i prevenció integrals del medi ambient i actua de policia administrativa especial. La creació d’aquesta nova direcció general és una de els mesures contemplades en el Pla estratègic del cos d’Agents Rural, que el Govern aprovarà en les properes setmanes, i que és resultat del debat intern promogut per la direcció del DARP des del setembre de l’any passat.
 
El Govern també ha nomenat aquest dimarts el vigatà Marc Costa com a primer director general del Cos dels Agents Rurals. Nascut a Vic l’any 1969, és llicenciat en Dret i Ciències Polítiques, diplomat en Ciències Empresarials i especialitzat en polítiques públiques de seguretat.

Professionalment, ha treballat principalment als Mossos d’Esquadra, llevat del període 2002 al 2008, en què ha treballat com a advocat en un despatx d’advocats de Vic, on també va compaginar aquesta tasca professional amb la docència en matèria de dret administratiu a l’Escola de Policia de Catalunya, de Mollet del Vallès, per als cursos de Formació Bàsica. Dins la Policia de la Generalitat ha estat instructor policial del curs de Formació Bàsica de l’Escola de Policia de Catalunya durant dos anys, però principalment ha realitzat tasques en la instrucció, elaboració i confecció dels atestats policials de les diferents Àrees Bàsiques Policials de les quals ha format part. Actualment, era el responsable de l’Oficina d’Atenció al Ciutadà de l’Àrea Bàsica Policial del Ripollès. Finalment, ha estat durant els anys 2013 i 2015 responsable de la comissió jurídica i de seguretat de l’Assemblea Nacional Catalana i membre de la Junta Directiva de la campanya Ara és l’hora de l’any 2014 en representació d’aquesta entitat.

Canvis a l'organigrama d'Agricultura

En el marc d’aquesta reestructuració, la Direcció General de Forests, de la qual depenia fins ara els Agents Rurals, passa a denominar-se direcció general d’Ecosistemes Forestals i Gestió del Medi. L’objectiu d’aquest canvi és potenciar línies estratègiques com són la gestió forestal sostenible, la prevenció d’incendis forestals, la bioeconomia i el Pla de prevenció dels danys i els riscos originats per la fauna cinegètica.
Arxivat a