Admeten a tràmit la denúncia de dos policies de Torelló contra l'alcalde per prevaricació

Els querellats haurien arxivat diverses multes a persones del municipi de manera "arbitrària i subjectiva"

Redacció
28 d'abril del 2017
Actualitzat a les 16:01h
El jutjat d'Instrucció número 1 de Vic ha admès a tràmit la querella que van presentar dos membres de la Policia Local de Torelló contra l'alcalde, Santi Vivet, i el regidor de Seguretat Ciutadana i Mobilitat, Marc Fontserè, per un presumpte delicte continuat de prevaricació. La querella, a què ha tingut accés l'ACN, també es dirigeix contra Montserrat Freixa, la secretària municipal.

El motiu de la querella és que els tres denunciats, durant l'any 2015, presumptament van actuar de manera "arbitrària i subjectiva" a l'hora de treure multes de trànsit a ciutadans de Torelló que havien interposat diferents agents de la Policia Local. L'advocat dels policies, Javier Aranda, ha explicat que en la querella també es critica que altres multes de tipologia diversa ni tan sols van arribar a ser tramitades, per la qual cosa van prescriure.

Consultat per l'ACN, l'alcalde de Torelló, Santi Vivet, ha declinat fer declaracions. El batlle ha assegurat que fins ara tot el que sap és a través dels mitjans de comunicació i es pronunciarà quan rebi la querella. Segons dicta el Codi Penal, la comissió d'un delicte de prevaricació preveu una pena d'inhabilitació especial per desenvolupar càrrec públic i per l'exercici del dret a sufragi passiu per un temps d'entre nou i quinze anys.

Segons consta en el document oficial, la querella va ser admesa a tràmit el passat 17 de març. En l'auto, la jutgessa demanava a l'Ajuntament de Torelló que aportés la documentació a què es feia referència en l'escrit de la querella perquè es pogués esbrinar la naturalesa dels fets denunciats.
Arxivat a