Llibertat amb càrrecs pels tres detinguts de l'operació contra el frau del Club Patí Vic

La causa segueix oberta per un presumpte delicte de frau a la seguretat social, falsedat documental, administració deslleial, apropiació indeguda i malversació | La investigació actual és una peça separada de la del 2016

Agents del Mossos emportant-se una caixa de proves del domicíli d'Alitimiras.
Agents del Mossos emportant-se una caixa de proves del domicíli d'Alitimiras. | Adrià Costa
Redacció
28 d'abril del 2017
Actualitzat a les 16:26h
Els tres detinguts de l'operació contra el frau del Club Patí Vic han estat posats en llibertat amb càrrecs. Aquest dijous els Mossos d'Esquadra van detenir l'expresident de l'entitat, Miquel Altimiras; l'exdirector tècnic del club, Manel Domènech i el propietari de la gestoria Busquet de Manresa, Ferran Busquet. Estaven acusats d'un presumpte delicte de blanqueig de capitals i altres irregularitats econòmiques.

Finalment, aquest divendres el jutjat de Vic ha decretat llibertat amb càrrecs. Segons informa el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), la causa, que és una peça separada d'una altra investigació principal, està oberta pels presumptes delictes de frau a la seguretat social, falsedat documental, administració deslleial, apropiació indeguda i malversació. Aquest dijous, agents de la policia catalana van escorcollar els domicilis de Domènech i Altimiras, a Gurb i també a Manlleu, i a la gestoria de Manresa.

L'abril de l'any passat es van escorcollar les dependències del club per un presumpte pagament irregular de sous, entre els anys 2008 i 2013. Durant aquestes dates, Altimiras va deixar el càrrec, després de 12 anys al capdavant. Aquesta operació del 2016 responia a una denúncia interposada l'any 2014 contra l'exgerent de l'entitat Joan Viñas, que havia deixat el club dos anys i mig enrere. L'operació policial va posar al descobert que des del club s'havia defraudat la Seguretat Social.

El Club passa una mala temporada, ja que a aquest darrer episodi de detencions, s'hi sumen a la mala situació econòmica del club, que va aprovar un pla de viabilitat fa pocs mesos per evitar el concurs de creditor; i a la polèmica que va generar la subvenció de 50.000 euros (en concepte de lloguer del pavelló del club) que va rebre de l'Ajuntament de Vic.