L'operació contra el frau del Club Patí Vic se salda amb tres detinguts

Els arrestats declararan al llarg d'aquest divendres al jutjat de la capital d'Osona | El tercer arrestat és un l'exdirector tècnic del club vigatà, Manel Domènech

Redacció
28 d'abril del 2017
Actualitzat a les 12:41h
Un agent del Mossos emportant-se una caixa de proves del domicíli d'Alitimiras.
Un agent del Mossos emportant-se una caixa de proves del domicíli d'Alitimiras. | Adrià Costa
Els Mossos d'Esquadra han detingut finalment tres persones en l'operació contra el Club Patí Vic per un presumpte delicte de blanqueig de capitals i altres irregularitats econòmiques. Els arrestats són l'expresident de l'entitat Miquel Altimiras; el màxim responsable de la gestoria Busquet de Manresa, Ferran Busquet; i l'exdirector tècnic del club, Manel Domènech.

Els arrestats, que han passat la nit en dependències policials, està previst que passin al llarg d'aquest divendres a disposició judicial a Vic.  Totes aquestes detencions formen part d'una segona fase d'una operació que es va iniciar l'abril de l'any passat, quan es van escorcollar les dependències del club per un presumpte pagament irregular de sous, entre els anys 2008 i 2013. Durant aquestes dates, Altimiras va deixar el càrrec, després de 12 anys al capdavant.

La investigació dels Mossos d'Esquadra responia a una denúncia interposada l'any 2014 contra l'exgerent de l'entitat Joan Viñas, que havia deixat el club dos anys i mig enrere. La investigació de la policia va posar al descobert que des del club s'havia defraudat la Seguretat Social.

A aquestes detencions s'hi sumen a la mala situació econòmica del club, que va aprovar un pla de viabilitat fa pocs mesos per evitar el concurs de creditor; i a la polèmica que va generar la subvenció de 50.000 euros (en concepte de lloguer del pavelló del club) que va rebre de l'Ajuntament de Vic.




 
Arxivat a