Manlleu inaugura el Lab. Espai Coworking per impulsar projectes empresarials innovadors

El regidor de Promoció Econòmica va remarcar que serà un equipament "que evolucionarà i estarà en constant canvi", gràcies als usuaris

Dionís Guiteras i Àlex Garrido, aquest dijous al Lab. Espai Coworking de Manlleu
Dionís Guiteras i Àlex Garrido, aquest dijous al Lab. Espai Coworking de Manlleu | Adrià Costa
28 d'abril del 2017
Actualitzat a la 13:13h
Manlleu va inaugurar aquest dijous el Lab. Espai de Coworking, un nou equipament per impulsar la innovació, l’emprenedoria i la cooperació empresarial. L'equipament pretén ser un node de referència per impulsar projectes empresarials innovadors. El Lab vol crear una xarxa de cooperació i interacció entre iniciatives i idees empresarials, a través de la utilització dels seus espais de treball polivalents i compartits de caràcter fix i ocasional.

Tal com explicava el regidor de Promoció Econòmica, Eudald Sellarès,  és un espai de treball compartit "per a persones i empreses que busquin un lloc de treball fix o temporal, on hi podran accedir sempre que vulguin", ja que estarà obert els 7 dies de la setmana.  El regidor de Promoció Econòmica va remarcar que l'equipament neix fruit d’un procés de cocreació. Per això, explicava que és "un espai inacabat perquè el volem en constant canvi; un espai que evolucionarà gràcies als usuaris".

Eudald Sellarès va remarcar la necessitat de "bolcar-se amb els motors econòmics" per la reactivació econòmica. En aquest mateix sentit, l'alcalde de Manlleu, Àlex Garrido, va reconèixer la pèrdua de potencial econòmic del barri de Gràcia. Per això va remarcar que pel fet d'estrenar aquest nou equipament, també es generaria activitat econòmica al seu voltant.

Per la seva banda, Dionís Guiteras, vicepresident primer de la Diputació de Barcelona, va remarcar que és una bona inversió "invertir recursos públics perquè la ciutadania tingui oportunitats i pugui desenvolupar-se per sí sol per poder crear riquesa". "Que la inciciativa privada vagi de la mà de la pública és de les millors inversions" va sentenciar.

El Lab està ubicat a l’espai que ocupava l’antiga biblioteca de Gràcia, al carrer Prior Tarafa, 11. L’Oficina de Promoció Econòmica (OPE) de l’Ajuntament de Manlleu tindrà també un punt d’atenció i suport al Lab, relacionat amb l’empresa, l’emprenedoria i l’àmbit de l’Economia Social i Solidària (ESS).
 

Dionís Guiteras, Àlex Garrido i Eudald Sellarès durant la inauguració del Lab. Espai Coworking de Manlleu. Foto: Adrià Costa
 

Dionís Guiteras i Àlex Garrido, aquest dijous al Lab. Espai Coworking de Manlleu. Foto: Adrià Costa



 
Arxivat a