Aproven la transformació de Can Baumann de Vic en equipament universitari

La modificació del planejament permet preservar part del patrimoni industrial i crear teixit urbà al nord-est de la ciutat

Can Baumann, antiga seu de Colomer Munmany i futur el parc científic i tècnic de la UVic, vist des del Carrer Sant Jordi.
Can Baumann, antiga seu de Colomer Munmany i futur el parc científic i tècnic de la UVic, vist des del Carrer Sant Jordi. | Adrià Costa
Redacció
25 d'abril del 2017
Actualitzat a les 15:51h
La Comissió territorial d'Urbanisme de la Catalunya Central, presidida pel director general d’Ordenació del Territori i Urbanisme, Agustí Serra, ha aprovat aquest dimarts una modificació del Pla general de Vic que permetrà la transformació de l’entorn de l’antiga fàbrica de Can Baumann.

Tal com informa el Departament de Territori i Sostenibilitat, en aquest emplaçament s’ubicarà un equipament de la Universitat de Vic, es crearà xarxa viària i espais lliures, i acollirà usos residencials i terciaris, oferint nou teixit urbà a la ciutat.

Concretament, s'hi ubicarà la nova Facultat de Medicina de la UVic-UCC, així com la Facultat de Ciències de la Salut del Benestar, constituint el Campus de Ciències de la Salut, un nou pol d’atracció de coneixement i d’activitat econòmica no només per a Vic sinó per a tota la comarca d’Osona. També s'hi vol traslladar el parc cientificotècnic de la universitat, on s'hi ubicaran els laboratoris Beta i una àrea d'emprenedoria en l'àmbit industrial.

Més de 22.000 m2
 
La modificació abasta els sòls corresponents a l’antiga fàbrica pelletera, a la carretera de Roda, número 70, i el solar sense edificar de la cantonada del carrer del Camp amb el carrer de Sant Jordi, al nord-est de la ciutat. En total, el sector suma una superfície de 22.514 m2. L’Ajuntament de Vic impulsa el canvi de qualificació d’aquests antics sòls industrials, preservant part del patrimoni industrial i possibilitant la renovació del teixit urbà.
 
A banda de l’equipament universitari, es preveu la formació de nova xarxa viària, l’habilitació de parcs i jardins urbans i també usos residencials. En concret, s’hi podran construir, com a màxim, 201 habitatges, dels quals almenys 68 hauran de ser protegits. Pel que fa a usos terciaris, podran ocupar, com a molt, 7.447 m2 de sostre.
 
Aquesta operació de transformació de la ciutat es durà a terme en una sola etapa, liderada per l’Ajuntament de Vic. Les obres hauran de començar abans de transcorreguts sis mesos des de l’aprovació del projecte d’urbanització i tindran una durada total de 18 mesos. El passat ple del mes de març de l'Ajuntament de Vic, es va fer l'aprovació provisional de la modificació puntual del POUM de Can Baumann.
Arxivat a