Carles Capdevila, un dels autors més venuts en català aquest Sant Jordi

"Nosaltres dos" de Xavier Bosch se situa al capdavant de la llista de novel·les més venudes i "La vida que aprenc" de l'osonenc lidera el rànquing de les obres no ficció | Fernando Aramburu, l'autor de ficció més buscat en castellà amb "Patria"

Carles Capdevila.
Carles Capdevila. | Adrià Costa
Redacció
24 d'abril del 2017
Actualitzat a les 9:41h
Els llibres de Xavier Bosch i Carles Capdevila són els més venuts de la diada de Sant Jordi 2017. La novel·la Nosaltres dos, una història sobre l'amor i l'amistat, ha situat Bosch com l'autor més comprat de la jornada. A la categoria de no ficció, el recull d'articles La vida que aprenc de Capdevila lidera el rànquing de vendes.

Per darrere de Bosch, a la llista d'autors de ficció, hi ha Pilar Rahola amb la novel·la històrica Rosa de Cendra i el tàndem format per Jordi Basté i Marc Artigau, que s'estrenaven amb la història d'intriga policíaca Un home cau. Tanquen el rànquing de llibres més venuts Quan arriba la penombra, de Jaume Cabré, i La senyora Stendhal, de Rafel Nadal.

En el rànquing de no ficció, just per darrere de Capdevila s'hi situa Quim Monzó amb Taula i barra. El podi el tanca la meteoròloga Mònica Usart amb el llibre Només seran quatre gotes. A la quarta posició hi ha El cavaller Floïd, de Genís Sinca, i, finalment, clou la llista dels cinc títols de no ficció més venuts Roger Vinton amb La gran teranyina.

Fernando Aramburu, el més venut en castellà

Patria, de Fernando Aramburu, és el llibre de ficció més venut en castellà. El segueixen Tierra de Campos, de David Trueba, i Javier Cercas amb El Monarca de las sombras. Carlos Ruiz Zafón i Carme Chaparro tanquen la llista amb El laberinto de los espíritus No soy un monstruo, respectivament.

En la categoria de no ficció, l'autor més venut és el músic Pau Donés, que aquest Sant Jordi presentava el llibre 50 palos. El podi el completen Xavier Aldekoa, amb Hijos del Nilo, i Marie Kondo amb La magia del orden. Escape book, d'Ivan Tapia, i Pablo Escobar, mi padre, de Juan Pablo Escobar, se situen a la quarta i cinquena posició del rànquing.

Les vendes es mantenen tot i caure en diumenge

El Gremi de Llibreters està "satisfet" i fa un balanç "positiu" de la diada. En un comunicat, asseguren que, tot i que la festa ha caigut en diumenge, "la gent ha sortit al carrer i ha continuat participant de la jornada". L'entitat també es mostra optimista pel que fa al futur de la candidatura de Sant Jordi a la Unesco i recorda que aquest diumenge diversos observadors de la institució s'ha passejat pels carrers de Barcelona per conèixer la festa.
 
El rànquing dels més venuts
Ficció en català

1. Nosaltres dos, Xavier Bosch.

2. Rosa de cendra, Pilar Rahola.

3. Un home cau, Jordi Basté i Marc Artigau.

4. Quan arriba la penombra, Jaume Cabré.

5. La senyora Stendhal, Rafel Nadal.

No ficció en català

1. La vida que aprenc, Carles Capdevila.

2. Taula i barra, Quim Monzó.

3. Només seran quatre gotes, Mònica Usart.

4. El cavaller Floïd, Genís Sinca.

5. La gran teranyina, Roger Vinton.

Ficció en castellà

1. Patria, Fernando Aramburu.

2. Tierra de campos, David Trueba.

3. El monarca de las sombras, Javier Cercas.

4. El laberinto de los espíritus, Carlos Ruiz Zafón.

5. No soy un monstruo, Carme Chaparro.

No ficció en castellà

1. 50 palos, Pau Donés.

2. Hijos del Nilo, Xavier Aldekoa.

3. La magia del orden, Marie Kondo.

4. Escape Book, Ivan Tapia.

5. Pablo Escobar, mi padre, Juan Pablo Escobar.