Ramaders de Navarra visiten el primer escorxador de proximitat al Lluçanès

La delegació navarresa marxa amb ganes de poder concretar projectes de desenvolupament rural com aquest en el seu territori

La delegació visitant l'escorxador de Prats de Lluçanès
La delegació visitant l'escorxador de Prats de Lluçanès | Consorci del Lluçanès
Redacció
24 d'abril del 2017
Actualitzat a les 8:34h
El Lluçanès va rebre divendres passat una delegació formada per 13 persones entre tècnics en ramaderia i salut pública i ramaders d'oví, boví i equí de Navarra. El motiu de la visita era conèixer de prop el nou escorxador de proximitat que s'ha instal·lat al Soler de N'Hug i que aquesta mateixa setmana ha rebut l'autorització sanitària definitiva.

Tal com explica el Consorci del Lluçanès, la visita va començar amb una reunió amb tècnics i responsables de la Generalitat de Catalunya en matèria de salut, seguretat alimentària i ramaderia així com el Consorci del Lluçanès i l'alcalde i la regidora de pagesia de l'ajuntament de Prats de Lluçanès. La delegació navarresa es va mostrar molt interessada en el procés que es va seguir per tal d'arribar a tirar endavant un escorxador de baixa proximitat en una explotació ramadera, així com les adaptacions que es van fer per complir la normativa vigent.

Posteriorment van visitar el Soler de N'Hug. Allà Abel Peraire, responsable de l'escorxador, va explicar les particularitats d'aquest espai, el procés d'adaptació a la normativa i controls veterinaris, així com la documentació necessària per a dur a terme l'activitat. Segons el Consorci, la visita va ser molt celebrada pels membres de la delegació navarresa que van marxar amb ganes de poder concretar projectes de desenvolupament rural com aquest en el seu territori.

L'escorxador de proximitat del Soler de N'Hug va iniciar la seva activitat a principis del 2017 quan va ser acceptada la seva sol·licitud per part de la Generalitat a partir d'un permís temporal d'utilització. Finalment, aquesta setmana passada va rebre l'autorització definitiva per part de les autoritats sanitàries.

Aquest tipus d'equipament és una reivindicació del sector oví per millorar les seves rendes promovent la venda directa i de circuit curt i alhora donar un valor afegit i una qualitat diferenciada al seu producte. A més a més, aquest tipus de projecte ja es preveia en el Pla de recuperació del sector oví /cabrum que va redactar la Generalitat el 2013 i que 4 anys després ha vist la llum.

 
Arxivat a