Lluís Solà guanya el Premi de la Crítica Catalana amb «Poesia Completa»

Els guardons els atorga l'Asociación Española de Críticos Literarios coordinats per l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana

Lluís Solà, premiat per «Poesia Completa»
Lluís Solà, premiat per «Poesia Completa» | Adrià Costa
Redacció
22 d'abril del 2017
Actualitzat a les 14:21h
L'escriptor, professor, poeta i assagista Sebastià Perelló (Costitx, Mallorca, 1963), i el poeta, dramaturg i traductor Lluís Solà (Vic, 1940), han estat els guanyadors dels Premis de la Crítica en les categories de narrativa i poesia, respectivament. Perelló ha rebut aquest reconeixement per l'obra Veus al ras, editat per Club Editor, mentre que Solà ha estat premiat per la seva Poesia Completa, publicada per Edicions de 1984.

El nom dels guanyadors s'ha sabut aquest dissabte en una roda de premsa celebrada a Sòria. Els Premis de la Crítica els atorga des del 1956 l'Asociación Española de Críticos Literarios a les millors obres literàries publicades l'any anterior en les quatre llengües oficials de l'estat espanyol. Des de la democràcia, la modalitat en llengua catalana es convoca anualment, coordinada per l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana. Enguany el jurat en llengua catalana ha estat format pels crítics Francesco Ardolino, Àlex Broch, Jordi Nopca, Simona Škrabec i Lluisa Julià, que ha actuat com a coordinadora.

El jurat ha destacat de Veus al ras que és un "llibre valent", perquè "el seu autor renuncia d'entrada a qualsevol concessió o comoditat". La novel·la parla de la història d'un home que cada setmana es planta davant de la casa de la seva antiga parella, murmurant frases i paraules indesxifrables. Pel que fa al guanyador en poesia, el jurat ha reivindicat la figura de Lluís Solà com "un dels més destacats intel·lectuals de la cultura catalana contemporània". El premi "és un reconeixement a tota la seva labor poètica i ajudarà a situar-lo en el lloc que merescudament li correspon", subratllen.