Tot a punt per a una nova edició del Festival Sismògraf a Olot

De dijous a diumenge s’oferiran gairebé una cinquantena d’espectacles de dansa, la meitat dels quals seran gratuïts | Ja s’han exhaurit les entrades d'algunes de les propostes de pagament | La novena edició comptarà amb gairebé 200 programadors acreditats

per Pau Masó , Olot, 19 d'abril de 2017 a les 18:58 |
Des de dijous dins diumenge Olot gaudirà del festival de dansa més important de Catalunya | Martí Albesa/Festival Sismògraf
Aquesta informació es va publicar originalment el 19 d'abril de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
A partir d'aquest dijous, la ciutat d’Olot es convertirà en la capital de la dansa a Catalunya. El festival de dansa amb més rellevància al territori català s’instal·larà a la Garrotxa durant quatre dies de forma ininterrompuda fins al 23 d’abril, quan la novena edició del Festival s’acomiadarà coincidint amb Sant Jordi.
 

El Sismògraf 2017 presenta 48 espectacles, 28 dels quals són a l’aire lliure. Les propostes gratuïtes succeiran a les places i carrers d’Olot, fet que farà gairebé impossible no topar-se amb alguna de les coreografies si es passeja pel centre de la capital garrotxina durant els pròxims dies.
 

Un total de 192 programadors d’arreu del món s'han inscrit per assistir al Festival Sismògraf 2017. La majoria vénen de Catalunya per tal de portar espectacles de dansa als seus territoris, però també hi assistiran programadors dels Països Baixos, Bèlgica, Alemanya, França, Anglaterra, Canadà i Corea.
 
D’entre les propostes que tindran lloc a l’aire lliure destaca l’estrena de Mira-T del Circ Pànic, el divendres a les 18 h a la plaça Major. Una altra estrena serà Topa, una producció conjunta de Brodas Bros i Kukai Dantza, que es representarà divendres a les 19.30 h i dissabte a les 19 h a la plaça del Torín. Durant tot el dissabte la dansa envairà la ciutat amb la representació de diferents balls a diversos punts del centre d’Olot: els alumnes del Conservatori Superior de Dansa de l’Institut del Teatre oferiran peces de 5 minuts creades per Sol Picó. El Sismògraf de carrer tancarà amb un espectacle nocturn de rellevància a la plaça Major anomenat Mulïer que posarà els ballarins dalt d’unes xanques.
 

La dansa sobre xanques serà un dels espectacles de clausura del festival Foto: Sismògraf


El Sismògraf també presenta propostes curioses pel públic com una instal·lació on modular la llum i el so a través del cos (Bulb), una Festa de balls per salvar el món o un espectacle que convida a l’espectador a ser protagonista de la representació (Tu vas tomber!). Tampoc hi faltarà el Sismohop, la secció del festival dedicada a la dansa urbana que aquest any recull cinc espectacles en un a la Plaça Major.
 
L’Erupció, novetat d’enguany
 
Una de les novetats de l’edició d’aquest any és l'Erupció. Es tracta d'una secció del festival que busca focalitzar sobre un aspecte concret de la dansa basant-se en un territori, una idea, un artista, una companyia... Enguany el focus es posarà sobre el País Basc amb 3 espectacles: Lur Away de la companyia Sra. Polaroiska, The Endgame de Lokke/Olatz de Andrés, i Barbecho de la companyia Natxo Montero. Les erupcions agruparan el denominador comú basc a la Sala del Torín.
 
Gairebé la meitat dels espectacles de pagament ja ho han venut tot
 
Aquest dimarts l’organització del festival anunciava que alguns dels 20 espectacles de pagament ja han exhaurit les entrades i en altres queden poques localitats disponibles. En total són 8 les propostes que ja han penjat el cartell de complet, fet que fa esperar una bona afluència de públic, no només olotí, sinó també català i de l’estranger.
 
Entre els espectacles interiors i de pagament sobresurt l’espectacle Sweet Tyranny de Pere Faura, programat pel dissabte a les 20:30 h i que busca connectar les relacions entre la dansa com a èxtasi i professió a través de coreografies dels anys setanta i vuitanta. També es pot destacar Hablar con las plantas, una proposta que farà anar en bicicleta a l’espectador per descobrir la relació humana amb el paisatge. 
 

Consulta tota la programació del Sismògraf 2017

Galeria de fotos del Sismògraf 2016

Galeria de fotos del Sismògraf 2015

 

Participació