Clàudia Galicia i Tiago Ferreira, campions d'una espectacular VolCAT

L'Eliminator se l'han endut Stefanie Dohrn i Josep Betalú

VolCAT disputada durant la Setmana Santa
VolCAT disputada durant la Setmana Santa | VolCAT
Redacció
19 d'abril del 2017
Tiago Ferreira i Clàudia Galicia s'han proclamat campions de la VolCAT, la prova de BTT per etapes que durant aquesta Setmana Santa s'ha realitzat a Igualada, amb més de 540 ciclistes d'arreu del món que han aconseguit completar la volta i guanyar-se la samarreta de Finisher. En aquesta, Ferreira ha sumat la seva quarta victòria, refermant el bon estat de forma en aquesta cursa, que ha comptat amb un alt nivell d'esportistes de més de 20 nacionalitats. 

La tercera etapa ha estat la més curta i explosiva, amb 42 quilòmetres i 1.100 metres de desnivell positiu. Sortia i arribava a Igualada, i transcorria fins a Sant Martí de Tous. En aquesta, Ferreira ha sortit amb ganes i, cap a la meitat de la cursa, ja aconseguia una diferència considerable respecte de la resta de corredors. En dones, però, el guió ha estat ben diferent. Malgrat que Galícia ja havia liderat les dues primeres etapes, en aquesta tercera ha anat acompanyada gairebé tota l'estona per Bettina Janas, que finalment ha creuat la meta en segona posició. El podi femení s'ha completat amb Katja Montani, la segona classificada a la general, seguida per Anna Ramirez, que ha quedat quarta en l'últim tram. 

Per altra banda, l'emoció pel podi masculí s'ha mantingut fins a la meta, i malgrat que la victòria de Ferreira era pràcticament segura, la resta de posicions podien canviar. Finalment, però, la segona posició a la final ha estat per a Ben Zwiehoff, que ha entrat a la meta després del guanyador, i finalment, Jiri Novak, que ha completat el podi en tercera posició. 

La cirereta dels tres dies de Mountain Bike viscuts a Igualada, però, ha estat l'Eliminator, que ha comptat amb la participació de les 10 millors dones i els 20 homes més ràpids. Stefanie Dohrn ha estat la guanyadora, davant de Raquel Lisbona i Veerle Cleiren, mentre que en homes s'ha pogut veure una espectacular Eliminator liderada per Josep Betalú, que ha aconseguit escapar-se a l'última volta, després que Ivan Díaz disputés l'esprint amb Mirko Tabacci, i aquest quedés esgotat.