Joves i infants de Vic surten el carrer per fer esport

L'Ajuntament veu la necessitat de seguir amb propostes lúdiques i participatius en espais de la ciutat

Una de les activitats estrella: el fubtol sala
Una de les activitats estrella: el fubtol sala | Aj. de Vic
Redacció
18 d'abril del 2017
Actualitzat a les 11:42h

Una de les activitats estrella: el fubtol sala Foto: Aj. de Vic


Més de 300 infants i joves van participar en la iniciativa Convivim jugant al carrer - Practica l'esport i el joc al carrer!, la setmana passada, a Vic. La programació es basa en un torneig de futbol sala, tallers de circ, de xancres i de Hip-hop, gimcanes esportives i jocs del món, gratuïts i oberts a tothom. L'oferta lúdica i esportiva es va dur a terme en diferents parcs i pistes de la ciutat.

La iniciativa s'ha organitzat conjuntament amb l'àrea de Ciutadania, Vicjove i Esports de l'Ajuntament de Vic, i s'ha emmarcat dins del Projecte d'Intervenció Comunitària Intercultural de Vic, impulsat per l'Obra Social "la Caixa" i promogut a la ciutat per l'Associació Tapís i pel mateix Ajuntament de Vic.

Antecedents amb èxit

Tal com expliquen des de l'Ajuntament, durant el mes de juliol de l'any passat es va iniciar un projecte de dinamització de diversos espais públics de la ciutat en el marc de la proposta "Les tardes d'estiu al carrer". Arrel dels bons resultats d'aquestes accions, es va veure la necessitat de donar continuïtat a aquestes activitats esportives i lúdiques a les pistes i parcs en diferents moments de l'any, recuperant el carrer de forma respectuosa, i promovent l'oci saludable. Per aquest motiu, el mes de novembre passat, es va celebrar el primer torneig organitzat de manera comunitària a la pista esportiva del parc Xavier Roca i Viñas de Vic (Skate Park) amb el format d'un torneig de futbol sala 5.

Seguint la filosofia de la prova pilot de la tardor, les activitats de dinamització comunitària d'aquesta Setmana Santa es va ampliar la participació, pel que fa al nombre i a les edats, oferint diverses propostes a infants i joves amb la finalitat de continuar contribuint a la millora de la convivència intercultural a la ciutat.

Totes aquestes accions es desenvolupen en el marc de treball del Pla de l'Esport de l'Ajuntament de Vic, que té per objectiu fomentar l'activitat física que es practica als carrers, pistes i altres espais de la ciutat. A banda, és una resposta a la demanda d'organitzar activitats esportives i lúdiques a la ciutat recollida en el Pla Local de Joventut. En la mateixa línia, des de l'àrea de Ciutadania de l'Ajuntament de Vic, s'aposta cada vegada més per a desenvolupar projectes, accions i activitats d'àmbit comunitari que vetllin per a la convivència ciutadana en l'espai públic.

Vic compta amb diversos equipaments esportius municipals ubicats a l'aire lliure per practicar el futbol sala, el bàsquet, l'skate, el workout entre altres. Són espais, per tant, amb un gran potencial per a treballar dinàmiques de convivència al carrer.
Arxivat a