L'ocupació turística a Osona durant la Setmana Santa se situa al 80%

Al contrari de la resta de comarques de la Catalunya Central, Osona va concentrar més ocupació durant el Mercat del Ram | El gran reclam ha estat el turisme religiós i les festes i fires

Processó dels Armats.
Processó dels Armats. | Josep M. Costa
Redacció
18 d'abril del 2017
Actualitzat a les 8:31h
El bon temps s'ha aliat amb el sector turístic durant aquesta Setmana Santa a Osona, on el principal atractiu ha estat el turisme religiós i les festes i fires celebrades durant aquestes dates. Així doncs, tan Osona com el Bages, han fregat gairebé l'ocupació total.

D'una banda, a Osona, l'ocupació s'ha situat al voltant del 80% durant els dies festius de Setmana Santa. Tot i així, el cap de setmana previ l'ocupació es va situar al 100% a causa del mercat del Ram de Vic. Alguns dels atractius que han portat turistes a la comarca han estat també el Festival de Música Religiosa de Vic i la centenària processó dels Armats.

D'altra banda, al Bages, el Monestir de Montserrat ha estat un dels grans reclams i tant l'hostatgeria com l'hotel Abat Cisneros han superat el 90% d'ocupació. Les caramelles de Súria –una de les més nombrosos del país- també han atret centenars de persones a la població.

Turisme rural, a la resta de les comarques centrals

Pel que fa al turisme rural de la Catalunya Central també ha fregat el complet, amb ocupacions que van del 90 al 100%. Així doncs, les comarques que concentren un índex més alt d'establiments d'aquestes característiques, com són el Berguedà, el Solsonès i l'Alta Anoia, han fet un balanç molt positiu de l'ocupació, sobretot des de Dijous Sant fins Dilluns de Pasqua.

Des de l'Associació de Turisme Rural del Berguedà, Pellicer constata que "seguint la tònica dels altres anys, des de Dijous Sant fins Dilluns de Pasqua ens hem situat al 95% d'ocupació, ja que la Setmana Santa acostuma a ser molt bona". En canvi, ha dit, "la resta de la setmana ha sigut fluixeta". Des de les cases de turisme rural de l'Alta Anoia constaten que enguany les reserves s'han fet amb més antelació, sobretot per llogar les cases senceres. Al Solsonès, la majoria d'establiments de turisme rural han fregat el complet.