Inka Guixà, nova directora general de La Farga

Substitueix el seu pare Oriol Guixà que continua al càrrec com a president i conseller delegat

Inka Guixà amb el seu pare Oriol Guixà
Inka Guixà amb el seu pare Oriol Guixà | La Farga
Redacció
12 d'abril del 2017
Inka Guixà Fisas va ser nomenada nova directora general del grup La Farga a finals d'aquest mes de març. Així doncs, Guixà esdevé la màxima directiva de l'organització, mentre que el seu pare, Oriol Guixà, continua en el seu càrrec com a president i conseller delegat, de l'empresa metal·lúrgica.

Tal com expliquen en una nota de premsa, per Oriol Guixà, amb aquest nou nomenament, "la companyia consolida un doble lideratge refermant així una de les seves màximes com empresa familiar". D'aquesta manera també es diversifica el lideratge de la companyia "amb ple convenciment de reforçar la base directiva de La Farga, la capacitat executiva i l'eficiència empresarial, així com preservar el binomi empresa-família amb l'objectiu de fer-la sostenible a llarg termini", remarquen.

Inka Guixà és llicenciada en Administració i Direcció d'Empreses i té un Màster en Business Administration. Es va incorporar a l'empresa familiar l'any 2009 com a directora d'expansió del Holding Metal·lúrgic per gestionar la recerca i l'anàlisi d'oportunitats de negoci, mercat i/o producte, la gestió de la venda de tecnologia de la patent de procés de reciclatge a partir de coure procedent de material secundari i control i seguiment de les inversions a l'estranger.

Al gener del 2012 és nomenada directora general de La Farga Intec, però al cap d'un any, el 2013, amb la nova estructura organitzativa de la companyia enfocada a una visió internacional ascendeix a directora general de Planificació i Gestió Estratègica de tot el holding metal·lúrgic. Ara al 2017 és nomenada Directora General de La Farga, esdevenint la màxima directiva del holding metal·lúrgic. Anteriorment, Inka Guixà també havia treballat al grup Damm, a Antares Consulting i a Novartis Farmaceutica.