Bones previsions d'ocupació turística per Setmana Santa a Osona

Es posa en valor la tradició ramadera i la religió per atraure visitants

Redacció
07 d'abril del 2017
Processó dels Armats de Vic.
Processó dels Armats de Vic. | Víctor Castelo
El sector turístic d'Osona es mostra optimista de cara a Setmana Santa i espera assolir ocupacions elevades, sobretot de Divendres Sant a Dilluns de Pasqua. Concretament, les previsions d'ocupació per Setmana Santa se situen entre el 70 i el 80%. Tot i això, durant el primer cap de setmana del 8 i 9 d'abril hi ha diversos establiments de Vic que ja voregen el 100% com a conseqüència del tradicional Mercat del Ram.

El president del Gremi d'Hostaleria d'Osona, Joan Naudó, confia que el bon temps acompanyarà durant els dies de mercat i això contribuirà a una major afluència. De fet, per aquest cap de setmana de Mercat del Ram "ja és complicat trobar una habitació, però si no poden dormir a Vic, que pensin que ho poden fer a Santa Eugènia, Calldetenes o a qualsevol poble de la comarca", ha explicat Naudó.

Un altre dels reclams que pretén atraure públic aquesta Setmana Santa a Osona és el 13è Festival BBVA de Música Religiosa de Vic. Entre aquest dissabte i el proper dissabte dia 15 d'abril, el certamen acostarà a la capital osonenca i a Sant Pere de Casserres una desena de concerts. Entre els noms més destacats, el festival proposa els concerts de l'Orquestra Barroca Catalana, The Sey Sisters o Maig Quartet Masculí. Un altre dels atractius religiosos per aquests dies serà la centenària processó dels Armats, organitzada per la Venerable Congregació dels Dolors, que destaca pel silenci sepulcral que impregna els carrers del nucli antic de la ciutat i només es trenca pel caminar coordinat dels propis armats.

A la Catalunya Central, el turisme rural continua sent l'opció més ben posicionada entre els visitants i els allotjaments tenen unes previsions que van del 70 al 95%. Entre els punts que atrauen més visitants hi ha la muntanya de Montserrat, on els allotjaments del recinte del Monestir ja registren ocupacions del 90 i 95%,. Tot i que les pistes d'esquí solsonines del Port del Comte ja estan tancades per les altes temperatures, els hostalers de la comarca preveuen registrar bones ocupacions.