Mercat del Ram 2017

Arrenca el 34è Torneig Internacional de Globus del Mercat del Ram de Vic amb una trentena de participants

La prova més emblemàtica i complicada a la vegada arribarà dissabte i la guanyarà el pilot que sobrevoli més a prop del campanar de l'ajuntament

per Redacció, Vic, 6 d'abril de 2017 a les 15:35 |
Globus, boira sobre la plana de Vic i un espectre de Brocken | Josep Maria Costa
Aquesta informació es va publicar originalment el 6 d'abril de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La boira ha endarrerit aquest dijous al matí la sortida dels globus que participen al 34è Torneig Internacional de Globus del Mercat del Ram de Vic. Quan començava a escampar, els diferents equips han anat estenent les teles al mig de la Plaça Major i han omplert els globus d'aire per poder-se enlairar. En total hi ha 28 pilots que provenen de països majoritàriament europeus com Àustria, Suècia, Suïssa, Luxemburg o França. Amb el d'aquest dijous al matí, en total hi ha programades sis sortides que s'allargaran fins diumenge. El responsable del torneig, Miquel Masallera, ha explicat que una de les proves més emblemàtiques i complicades a la vegada és la del dissabte, que guanyarà el pilot que sobrevoli més a prop del campanar de l'ajuntament.

El responsable de l'organització del Festival i pilot professional de globus aerostàtics, Miquel Masallera, ha explicat que les condicions per volar aquest dijous són òptimes, tot i la boira. De fet, segons el pilot, "la boira no és res més que un signe d'estabilitat meteorològica". Masallera ha assenyalat que tot i que molts puguin pensar que amb la boira no es veu res, "quan un globus s'enlaira amb la boira a punt d'escampar, quan es sobrepassa, des de dalt es converteix un espectacle brutal perquè es pot veure tota la Plana de Vic i els territoris veïns plens de boira però des d'un cel ben serè".


Fins diumenge, cada dia i si les condicions meteorològiques ho permeten, els globus formaran un mosaic de colors al cel de la Plana de Vic. Després de l'èxit dels anys anteriors, enguany es tornarà realitzarà el Night Glow, una inflada de globus captius que es farà a la Plaça Major de Vic el dissabte a partir de les vuit del vespre amb un acompanyament de llum i música. El dos tornejos més importants a nivell Català són el de Vic, pel Mercat del Ram, i el d'Igualada, al mes de juliol, a banda del campionat estatal.
 

Consulta tota la informació

 

Participació