Joan Coma inspira la mona més alta que ha fet un pastisser de la Garrotxa

Conté més de 300 ous, mesura més de dos metres d’altura i pesa 60 quilos | El pastisser olotí portarà a terme la tradicional trencada de mona el proper 17 d’abril | El regidor de Vic serà present a l'acte del dilluns de pasqua

Lluís Riera és l'autor de la mona i propietari de la pastisseria Cacau
Lluís Riera és l'autor de la mona i propietari de la pastisseria Cacau | Martí Albesa
Pau Masó
06 d'abril del 2017
Actualitzat a les 12:04h
El pastisser olotí Lluís Riera de la pastisseria Cacau ha donat a conèixer la mona 2017. Des de fa 9 anys Riera dissenya i fabrica una figura de xocolata de grans dimensions que posteriorment és trencada en un acte públic a la Plaça Major.
 
Aquest any el pastisser s’ha inspirat en el cas de Joan Coma, el regidor de Vic que va ser imputat per sedició per dir en un ple municipal la frase: “Per fer la truita, primer s’han de trencar els ous”. Justament, aquesta setmana l’Audiència Nacional va arxivar la causa contra Coma.
 

300 ous formen la figura més alta que ha construït el pastisser olotí Foto: Martí Albesa


Riera s’ha inspirat en el regidor de Vic per fabricar la mona més alta que ha fet mai. Són 2,24 metres d’alçada composta per 300 ous de xocolata blanca, negra i de llet. La figura pesa 60 quilos i es va començar a dissenyar des del mes de desembre passat. A la mona no hi ha cap element que no sigui de xocolata i segons el pastisser olotí està “pensada pel moment històric que estem vivint”.
 
El dia 17 d’abril, dilluns de pasqua, a les 12 del migdia en Lluís trencarà la mona en un acte tradicional que ja s’ha consolidat a la ciutat. El 2016 més de 1.000 persones van omplir la Plaça Major per veure com es desmuntava la figura. Joan Coma serà present a la Trencada de Mona 2017 i es convida a qualsevol càrrec electe amenaçat per la justícia per defensar el dret a decidir.
 

El cartell promocional per anunciar la 9ena Trencada de Mona d'Olot Foto: Martí Albesa