Benet Salellas, sobre el cas de Joan Coma: «La història judicial d'aquest malson acaba aquí»

El regidor de Capgirem Vic agraeix el suport popular i polític rebut | El Moviment 30/03 ha de decidir en assemblea el seu futur

Asún Martínez, Joan Coma i Benet Salellas
Asún Martínez, Joan Coma i Benet Salellas | Albert Alemany
04 d'abril del 2017
Actualitzat a les 18:35h
El Moviment 30/03 ha valorat l'auto de l'Audiència Nacional que ha exculpat Joan Coma del delicte d'incitació a la sedició, aquest dimarts a la tarda. L'advocat de Coma i membre de la CUP, Benet Salellas, ha remarcat que "la resolució arxiva el delicte de sedició" i, per tant, la pena de 8 anys de presó, que portava a l'esquena el regidor de Capgirem, "ha quedat descartada".

Salellas, ha explicat que el jutjat de Madrid ha remès la resolució al jutjat d'instrucció de Vic per si el regidor hagués comès els delictes de desobediència i prevaricació. Els fets s'emmarquen en el passat ple municipal de desembre del 2015 en una moció de suport a la declaració del 9-N, on Coma va animar a la desobediència amb la -ja mítica- frase: "Per fer la truita, cal trencar els ous".

"Aquests fets no podran rebre l'etiqueta de prevaricació i desobediència perquè suposaria imputar a tots els regidors de l'Ajuntament de Vic i d'altres ajuntaments de Catalunya que van votar mocions similars", ha remarcat Salellas. Per tant, "la història judicial d'aquest malson acaba aquí", ha sentenciat l'advocat.

Per la seva banda, Joan Coma ha mostrat el seu agraïment pel suport "de tantíssima gent" que ha rebut fins ara d'una experiència "que tots plegats en podrem treure aprenentatge". Concretament, "aprendre d'una situació injusta a una de suport i mobilització". Coma ha agraït el suport polític i popular, i en aquest últim ha pogut palpar el costat humà de la política, sobretot en molts companys de consistori "que ens les fotem als plens", des del grup d'Esquerra Republicana fins a la mateixa alcaldessa de Vic, Anna Erra.

"La via del referèndum haurà de tirar endavant i crearà la repressió estatal per tots els mitjans", ha alertat Coma. Per això, en referència al Moviment 30/03, "creiem que és important prendre'l com a moviment, ja que s'afronten millor els casos com aquest, des de la diversitat respectuosa", ha sentenciat.

Què se'n farà del Moviment 30/03?

El Moviment 30/03 va néixer per donar suport al regidor de Capgirem Vic Joan Coma, el primer càrrec electe investigat per un delicte de sedició. Així doncs, ara que pràcticament s'ha exculpat Coma de tots els delictes dels que se l'acusava, el moviment haurà de decidir en assemblea la seva continuïtat.

Una de les portaveus del moviment, Asún Martínez, ha remarcat la transversalitat de la plataforma i alhora que "l'esforç conjunt i unit té més valor i força". Martínez ha volgut recordar que la denúncia neix "des de les forces no democràtiques", en clara referència a Plataforma Vigatana, encapçalada per Josep Anglada.
Arxivat a