La nova edició del Vic Floreix gira al voltant del «Land Art»

Enguany, la iniciativa incorpora el Parc Balmes com a nou espai, però l'any vinent es vol ampliar fins a 10 espais

Bover, Brachs i Simón, durant la roda de premsa
Bover, Brachs i Simón, durant la roda de premsa | Carles Fiter
05 d'abril del 2017
La cinquena edició del Vic Floreix estrena enguany una nova modalitat: el Land Art. Es tracta d'un moviment artístic en què el paisatge i l'obra es troben relacionats, "que fa interactuar la naturalesa amb l'home" explica una de les organitzadores, Núria Simón, presidenta dels Floristes de Vic. Simón va dir, en la roda de premsa de presentació, que enguany han reconduït la iniciativa "per començar a practicar aquesta tendència a Vic".

El muntatge el fan el col·lectiu de floristes i jardiners de la ciutat juntament amb els alumnes de l'escola Smilax. També hi ha col·laborat els treballadors de la brigada, Vic Verd i els alumnes de l'escola Estel. Tots ells han estat els encarregats de decorar l'Ajuntament de Vic, amb motiu del Mercat del Ram. De fet, les obres creades es podran veure acabades a partir d'aquest divendres, quan comenci el mercat.

Ampliar a 10 espais

Enguany la iniciativa incorpora un nou espai: el Parc Jaume Balmes, a més del Temple Romà i a sota el pont romànic. La intenció, tal com va explicar Simón, és ampliar fins a 10 les ubicacions; per això "necessitarem esponsors". "Volem que hi hagi uns deus espais i convidarem artistes internacionals", va sentenciar Simón.

Per la seva banda, la regidora de Comerç de l'Ajuntament de Vic, M. Carme Bover, va remarcar la tasca del col·lectiu que "enguany ens sorprèn amb un pas més" i va recordar que Vic forma part del projecte de Viles Florides, "que posa en valor la riquesa natural d'espais enjardinats, ornamentació floral, mobiliari urbà i espais públics i privats".

Per la seva banda el president de Vic Comerç, Toni Brachs, va reiterar el suport de l'entitat a aquesta iniciativa "des del primer moment" i alhora va destacar la importància de fer créixer el projecte i fer-lo més participatiu. Brachs va apuntar que en lloc del concurs floral, s'exposaran 20 fotografies de Lands Art als aparadors de les botigues.
 

Muntant el nou projecte al Parc Jaume Balmes. Foto: Carles Fiter

Arxivat a