«Islàndia» d'Albert Om, Premi Ràdio Associació

Jordi Hurtado, Elisenda Roca i Joan Albert Argerich reben Mencions d’Honor i TV3 rep el Guardó 1924 per la programació especial de la campanya "Casa nostra, casa vostra"

Redacció
04 d'abril del 2017
Actualitzat el 05 d'abril a les 10:35h

El president del jurat dels Premis Ràdio Associació, Jordi Margarit, i la secretària del jurat, Margarida Moles Foto: ACN


Els 17ns Premis Ràdio Associació han distingit aquest dimarts la productora d’El Matí de Catalunya Ràdio, Núria Ventura, com a millor professional de l’any, i l’espai Islàndia d’Albert Om a RAC1, com a millor programa de ràdio.

El millor programa de ràdio local ha estat per Les transmissions del Club Patinatge Artístic Olot, de Ràdio Olot, emissora que també ha estrenat el nou Premi a la Integració per les seves transmissions de futbol de la Unió Esportiva Olot.

L’altra novetat, el nou Premi a l’Excel·lència, ha recaigut en els darrers 9 minuts de la transmissió del partit FC Barcelona-PSG de Joan Maria Pou, a RAC1. Els premis de Ràdio Associació de Catalunya han distingit amb mencions d’honor a Jordi Hurtado, Elisenda Roca, Joan Albert Argerich i la pròpia associació ACR. Aquests són els millor professionals, espais i emissores de l’any segons recull el veredicte de la 17a edició dels Premis Ràdio Associació.

Enguany els premis estrenaven dues categories. El Premi Ràdio Associació a l’Excel·lència i el Premi Ràdio Associació a la Integració. El primer ha estat pels 9 darrers minuts de la transmissió La Remuntada del partit de Champions entre el FC Barcelona i el PSG. El segon ha estat per les transmissions de futbol de la Unió Esportiva Olot, de Ràdio Olot, que compta al seu equip amb una persona invident, Pere Ribas.

Ràdio Olot a fet història en ser la primera emissora que fa “doblet” en uns Premis ARC, segons ha apuntat el president del jurat, Jordi Margarit. I és que els de la Garrotxa s’han endut també el Premi al millor programa de ràdio local, novament per una transmissió esportiva, en aquest cas Les transmissions del Club Patinage Artístic Olot.

En la categoria del Millor programa d’innovació, el guardó se l’ha endut Els viatges de Carlos Carlos, de l’UPV Ràdio, l’emissora de la Universitat Politècnica de València. Margarit ha subratllat que enguany hi ha hagut una “allau” de candidatures de programes (en les categories on es poden presentar, que no són totes), i amb representació també d’altres territoris de parla catalana com el País Valencià, les Illes Balears i Andorra.

L’únic premi audiovisual que s’atorga ha estat enguany per TV3. L’anomenat Guardó 1924 ha reconegut la programació especial en prime time de la cadena pública amb motiu de la campanya d’acollida de refugiats "Casa nostra, casa vostra".

Mencions d’Honor

Les mencions d’honor d’aquesta dissetena edició són per a Jordi Hurtado, Joan Albert Argerich i Elisenda Roca per les seves respectives trajectòries radiofòniques i professionals fora d’aquest mitjà. Així mateix, el jurat ha volgut reconèixer la pròpia associació ARC, que celebra 25 anys, “per la seva tasca de promoció i interlocució de la radiodifusió comercial a Catalunya”.

A banda dels titulars dels diversos premis, el jurat també concedeix cada any "mencions de qualitat" en les diverses categories. Entre aquestes destaquen les mencions a La República Santboiana, de Ràdio Sant Boi, i Badalona Matí, de Ràdio Ciutat de Badalona, en la categoria de millor programa de ràdio local; 7 de Ràdio de Ràdio Banyoles, menció al Premi d'Integració; o PopAp de Catalunya Ràdio i Territori Clandestí de Ràdio 4, mencions al Premi d'Innovació.

Les mencions de qualitat del Premi al millor programa de ràdio són per El club de la mitjanit de Catalunya Ràdio i TV3 i La Gran Vida, d'IB3 Ràdio.