Vic implementa l'administració electrònica per a empreses, entitats i col·legis professionals

Amb aquesta iniciativa, emmarcada en el projecte eAdministració, l'Ajuntament reduirà costos i augmenta l'eficàcia, eficiència i agilitat de tràmits

Trobada amb les diferents entitats
Trobada amb les diferents entitats | Aj. de Vic
Redacció
03 d'abril del 2017

A partir d'aquest dilluns l'Ajuntament de Vic es relacionarà telemàticament amb entitats i col·legis professionals per als diversos tràmits i actuacions, tal com preveu la llei. Toni Serrat, regidor de Serveis, detalla que "la implementació d'aquesta mesura implica que les notificacions que es facin a aquests col·lectius hauran de ser electròniques". Així, encara que en les sol·licituds d'empreses, entitats, col·legis professionals o persones que actuïn com a representants d'aquests col·lectius facin constar una adreça física s'enviarà la notificació a una bústia electrònica.

Per aquest motiu, com fixa la normativa, des del registre general ja no es registraran les sol·licituds i documentació que aportin aquests col·lectius sinó que hauran de presentar-ho telemàticament a través de la seu electrònica. Tal com explica l'Ajuntament, aquesta mesura es va donar a conèixer el passat dilluns, 27 de març, a unes 80 entitats i col·legis professionals de la ciutat per tal que "aprenguessin a relacionar-se telemàticament amb l'Ajuntament".

La responsable de l'Oficina d'Atenció Ciutadana, Noemí Alonso, explica que a partir d'ara només la ciutadania que "actua com a persona física" té dret a escollir la forma que prefereixi i és per això que a les diferents sol·licituds de l'Ajuntament seguirà apareixent-hi l'opció d'escollir entre una adreça física o electrònica. Per contra, a les sol·licituds d'alta, baixa o modificació de dades adreçades a col·lectius ja no es podrà triar i només s'efectuaran notificacions electròniques. Alonso, però, remarca que "de manera transitòria" el registre de pliques se seguirà efectuant des de l'OAC fins que no es disposi de registre electrònic de pliques. Des del mes de gener, els treballadors de l'Ajuntament de Vic ja es comuniquen a través de mitjans electrònics per als tràmits i actuacions interns.
 

Consulta la seu electrònica de l'Ajuntament de Vic

 

Trobada amb les diferents entitats Foto: Aj. de Vic

Arxivat a