VÍDEO Així han detonat l'arsenal d'armament de la Guerra Civil localitzat a Vic

Els Mossos d'Esquadra retiren 30 kg de dinamita, 26 granades de mà, 290 detonadors, 2 fusells, 16,5 quilograms de pólvora, 2.232 cartutxos de fusell i 12 metres de metxa lenta

Imatges de l'explosió
Imatges de l'explosió | Twitter @mossos
Redacció
31 de març del 2017
Actualitzat el 04 d'abril a les 8:37h

Així han fet explotar l'arsenal d'armes que van trobar uns treballadors a les golfes del monestir de Santa Teresa de Vic. A l'amagatall de la Guerra Civil hi havia 30 kg de dinamita, 26 granades de mà, 290 detonadors, 2 fusells, 16,5 quilograms de pólvora, 2.232 cartutxos de fusell i 12 metres de metxa lenta.
 
De magatzem dels anarquistes a caserna de la Guàrdia Civil

Tal com expliquen Mossos d'Esquadra, l'origen de l'armament i dels explosius trobats aquest dijous és perquè anarquistes de la CNT-FAI van ocupar el convent durant la Guerra Civil (1936). Per tant, van fer servir l'espai de dipòsit de material militar, fins a l'ocupació de Catalunya per l'exèrcit nacional, el gener de 1939. Acabada la guerra, en un primer moment, la Guàrdia Civil el va utilitzar com a caserna i posteriorment, el convent va ser retornat a les Carmelites Descalces que és l'orde religiós titular del convent.

La localització de tot aquest material explosiu ha suposat l'activació d'un dispositiu especial que ha permès la retirada de tot el material sota importants mesures de seguretat i el trasllat per carretera fins a una pedrera de la comarca d'Osona on es farà una explosió controlada.
 

Alguns dels objectes trobats a les golfes del monestir Foto: Mossos d'Esquadra
 

Alguns dels objectes trobats a les golfes del monestir Foto: Mossos d'Esquadra
 

Alguns dels objectes trobats a les golfes del monestir Foto: Mossos d'Esquadra

Arxivat a