Homs, apartat del Congrés per la inhabilitació del 9-N

El Congrés executa la sentència després de rebre-la per part del Suprem

Compareixença de Francesc Homs al Congrés, aquest dimecres
Compareixença de Francesc Homs al Congrés, aquest dimecres | PDECat
Redacció
29 de març del 2017
Actualitzat a la 13:09h
Francesc Homs ja ha quedat apartat del Congrés espanyol a causa de la inhabilitació per haver organitzat el 9-N. L'exconseller de la Presidència i portaveu del PDECat ha anunciat aquest migdia que formalment ha deixat de ser diputat després que la presidenta Ana Pastor li hagi anunciat que ja té l'ordre d'execució de la sentència del mateix Suprem per fer efectiva la inhabilitació. "M'han comunicat que he de deixar acta diputat. Però no podran inhabilitar la voluntat del poble de Catalunya", ha explicat.

Homs ha criticat que amb la seva inhabilitació demostra que defensar algunes idees pacífiques i democràtiques “té conseqüències penals, greus” “No s'expulsa un diputat, sinó a milers de catalans, que han exercit el dret del vot”, ha dit. "Hem sento condemnat, però feliç", ha rubricat.

Homs ha comparegut davant dels mitjans de comunicació acompanyat dels diputats del PDECat i ERC, entre altres formacions nacionalistes com el PNB.

Homs ja va rebre aquest dimarts la notificació de la sentència del Tribunal Suprem que l'inhabilita durant 13 mesos per execir càrrec públic. Homs la va rebre al seu despatx de la mà d’una funcionària del Tribunal Suprem.