Constitueixen la xarxa per l'acollida i la integració de refugiats d'Osona

Consell Comarcal d'Osona i Ajuntament de Vic impulsen la XAPRO amb l'objectiu de fer possible la integració de persones refugiades a la comarca en ocupació, habitatge o vincles socials

Redacció
27 de març del 2017

Oriol Amorós pronunciant la conferència Foto: CCOsona


El Consell Comarcal d'Osona i l'Ajuntament de Vic va constituir aquest dijous passat la Xarxa per l'Acollida i la Integració de les Persones Refugiades o o sol·licitants de protecció internacional d’Osona (XAPRO). La XAPRO neix amb l’objectiu de possibilitar la integració de les persones refugiades d’Osona, més enllà del municipi on hi ha el Centre de Protecció Internacional (Vic), a través de possibilitar la recerca d’ocupació, habitatge i vincles socials en el conjunt de la comarca d’Osona.

Tal com expliquen des del Consell Comarcal d'Osona, la nova xarxa està formada pels Ajuntaments d’Osona, les entitats del sector laboral i les entitats especialitzades en matèria d’asil de la comarca, i compta amb el suport de la Secretaria d’Igualtat, Migracions i Ciutadania de la Generalitat de Catalunya i DIANOVA (l’entitat gestora del CPI de Vic).

Les funcions de la XAPRO són: fer un seguiment de la fase d’Acollida, del Programa estatal de les persones refugiades de Vic, per tal de preveure les necessitats futures; participar activament en les fases d’Integració i Autonomia, del Programa estatal de les persones refugiades, en la recerca de recursos laborals i d’habitatge per tal de facilitar la seva integració i autonomia a la comarca; suport al desplegament del Programa Català de Refugi a Osona fent difusió, seguiment i execució; i suport a les activitats de sensibilització que puguin sorgir dins de la Xarxa.

Després de la reunió de la setmana passada, el secretari d'Igualtat, Migracions i Ciutadania, Oriol Amorós, va pronunciar una conferència sobre l’estat actual de les persones refugiades a la comarca i el rol que ha de jugar Catalunya en aquest aspecte. Amorós va destacar la bona disposició que han demostrat Osona i Vic en matèria de refugi i també va fer esment a la bona coordinació institucional.

Actualment a Catalunya hi ha 560 persones refugiades, 41 a són a Vic; en la 1a fase en què es troben estan allotjades al Seminari, a punt per passar a la 2a fase que consisteix en buscar un pis per viure.
 

Presentació de la XAPRO a la Sala de plens del Consell Comarcal d'Osona Foto: CCOsona

Arxivat a