Arran Osona fa pintades per denunciar l'abocament de purins a la comarca

El grup vol visibilitzar la lluita per la defensa del territori i dels recursos naturals

Les pintades per denunciar l'abocament de purins a la macrogranja de la Masallera
Les pintades per denunciar l'abocament de purins a la macrogranja de la Masallera | Arran Osona
Redacció
27 de març del 2017
Actualitzat a les 11:59h
Arran Osona ha fet unes pintades per denunciar l'abocament de purins que té lloc a la comarca, "que contamina l'aigua fins al punt de fer-la arribar a nivells molt tòxics per a l'ecosistema, així com per al consum humà".

A través d'un comunicat, el grup assenyala la macrogranja de la Masallera, al terme municipal de l'Esquirol, al Collsacabra, "que va realitzar un abocament de purins a la riera de Sant Julià fa poc menys de dos mesos". De fet, ha estat a la parets d'aquesta macrogranja on han realitzat l'acció.

A més, remarquen que "és una situació generalitzada", ja que aquestes macrogranges "formen part del funcionament del model de ramaderia integral (...), un sistema que lluny d'estar format per petites granges que produeixin d'acord amb el consum de carn a la comarca". Arran Osona explica que "és el funcionament del capitalisme aplicat en el sector porcí, que vulnera els drets laborals i no respecta la terra".

Ho van fer en el marc del Dia Mundial de l'Aigua, el passat dimecres 22 de març, "no tenim motius per fer una festa de l'aigua sinó que visibilitzem la lluita per la defensa del territori i dels recursos naturals", sentencien.

Precisament la setmana passada, el Grup de Defensa del Ter i Lluçanès viu va alertar que la contaminació de nitrats a les fonts d'Osona es mantenira constant, on un 43% supera els nivells permesos per l'OMS.
 

Arran Osona pintant a la macrogranja de la Masallera Foto: Arran Osona