Manlleu tallarà 13 pollancres del passeig del Ter per seguretat

Els arbres tenen més de 40 anys i estan situats just a un parc infantil

La zona està tancada des del divendres passat
La zona està tancada des del divendres passat | Adrià Costa
27 de març del 2017
Actualitzat a les 9:33h
L'Ajuntament de Manlleu començarà a tallar 13 pollancres per motius de seguretat, que hi ha situats al passeig de Ter, just al parc infantil, entre Can Molas i la pista de La Salle. Tal com va explicar el divendres passat la regidora de Manteniment, Servei d'Obres i Espai Públic, Marta Moreta, s'han de tallar els arbres de forma urgent "per un tema pur i dur de seguretat", ja que es tracta d'una zona on hi juguen nens i hi passeja molta gent.

Havien començat a caure unes quantes branques al parc, sortosament, sense que ningú resultés ferit. Per això, el consistori va encarregar un informe a enginyers agrícoles i forestals, que va determinar que els arbres s'havien de tallar de forma urgent perquè la majoria estaven podrits per dins. "Són com pals clavats a terra", apuntava la regidora, mentre explicava que "aquests pollancres híbrids tenen més de 40 anys i normalment tenen una vida d'entre 10 i 15 anys".
 

La zona està tancada des de divendres passat Foto: Adrià Costa


Es replantaran 14 nous arbres de dues espècies diferents

Tal com va explicar Moreta, es tornaran a plantar arbres a la zona. Concretament seran 14 arbres de dues espècies diferents: Ginkgo biloba i Liquidambar styraciflua, ambdues de fulla caduca perquè a l'hivern hi pugui tocar el sol, i a l'estiu hi hagi ombra. A més, es tracta de dues espècies que no deixen anar borrissol, una murga pels al·lèrgics.

Amb aquesta tala i replantada també s'aprofitarà per fer arranjaments i millores al parc infantil. Aquesta actuació té un cost de 15.000 euros. Divendres passat ja es va precintar la zona pel temporal que es preveia, i a partir d'aquest dimarts començarà la tala. Es preveu que a finals de la setmana es torni a obrir el parc.

Per la seva banda, Enric Vilaregut, regidor de Serveis Territorials i Esports, va afegir que eren conscients de "les implicacions emocionals per molta gent de Manlleu" amb aquests arbres, però que pel risc que suposava, hi estaven obligats.
 

Els regidors de l'Ajuntament de Manlleu explicant l'actuació. Foto: Carles Fiter

Arxivat a