La nova biblioteca de Vic ja té avantprojecte

El jurat decideix l'autor del projecte guanyador, que es coneixerà el proper 5 d'abril

L'aparcament on s'ubicarà la nova biblioteca
L'aparcament on s'ubicarà la nova biblioteca | ACN
Redacció
23 de març del 2017
Un jurat presidit per l'alcaldessa de Vic, Anna Erra, va decidir aquest dilluns l'avantprojecte que determina com serà la nova Biblioteca de la ciutat. A hores d'ara, el jurat ha escollit el projecte guanyador tot i que encara no en coneix l'autor.

Tal com informa l'Ajuntament, no serà fins el proper dimecres, 5 d'abril, quan s'obri el sobre que conté el nom d'un d'aquests aspirants finalistes: Baena Casamor Arquitectes BCQ, Josep Ferrando Baramona, Enrique Fernández-Vivancos González Arquitecte, Javier De las Heras Sole i Heres Arquitectura SLP i La Boqueria Taller d'Arquitectura. Així, en un acte obert al públic a les 10 del matí se sabrà qui executarà el projecte del nou equipament cultural de la ciutat.

Els avantprojectes valorats van ser seleccionats el passat 26 d'octubre i els responsables han tingut dos mesos per desenvolupar-lo amb més profunditat. És per això que cadascun d'ells ha rebut 15.000 euros per poder-lo desenvolupar, tal com s'especificava en les bases reguladores d'aquest procés.

Tot i que tots els grups municipals estaven convocats a la reunió, finalment el jurat presidit per l'alcaldesa va quedar format per tècnics i arquitectes de l'Ajuntament, les regidores de l'equip de govern, Fabiana Palmero i Susagna Roura; el regidor d'ERC-SOM Vic, Josep-Lluís Garcia; el regidor de Vic per a tots, Arnau Martí; la directora de la Biblioteca municipal, Ester Farrés; l'arquitecte de la Gerència de servei de Biblioteques, de l'àrea de Cultura, Educació i Esports de la Diputació de Barcelona, Ignasi Bonet; arquitectes del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC), Enric Massip i Miquel Espinet.
Arxivat a