El germà d'un dels detinguts a Roda de Ter defensa la seva innocència

Hassan assegura que està «en contra el terrorisme» i creu que l'arrestat hauria fet algun comentari a través de les xarxes socials en defensa dels musulmans

Els Mossos a punt d'emportar-se el detingut del carrer Sant Joan de Roda de Ter
Els Mossos a punt d'emportar-se el detingut del carrer Sant Joan de Roda de Ter | Adrià Costa
Redacció
22 de març del 2017
Actualitzat a les 12:35h
El germà d'un dels detinguts aquest dimecres al matí a Roda de Ter acusat de captació i activitat jihadista a la xarxa ha defensat la innocència de l'arrestat. "És absurd, el meu germà no serà mai terrorista i està en contra de tot això", ha assegurat Hassan. També ha remarcat que és "injust" que "et posin dins d'un mateix paquet per ser musulmà i portar barba i xilaba". D'altra banda, Hassan ha admès que el seu germà podria haver fet algun comentari a través de les xarxes socials en defensa dels musulmans, però s'ha mostrat convençut que és "100% innocent". En relació a les dues noies que presumptament haurien adoctrinat, Hassan ha dit que eren "dues noies del poble amigues de tota la vida i amb qui hem sortit molts cops de festa junts".

El germà de l'home que han detingut els Mossos d'Esquadra a un domicili de l'Avinguda Diputació de Roda de Ter ha relatat a l'ACN que els agents han entrat a casa seva a les quatre de la matinada i han registrat el domicili. Segons Hassan, els policies s'han endut "el telèfon mòbil del meu germà i dos ordinadors portàtils, un dels quals és de la meva germana petita".

Hassan creu que el seu germà hauria fet "algun comentari a les xarxes socials" relacionat amb "la defensa dels musulmans", però ha negat que estigués relacionat amb la captació de jihadistes. De fet, el noi ha lamentat que "a la mínima que fas un comentari i si tens les característiques d'un musulmà, és a dir, que et deixes barba i portes xilaba, ja et posen dins d'un mateix paquet".

El Hassan també ha volgut deixar clar que el seu germà "no té relació amb aquesta gent malalta perquè els seus principis no li deixarien fer una cosa així per la manera com ens han educat els nostres pares".

En relació a les dues noies que presumptament haurien adoctrinat els dos detinguts, Hassan a dit que ell també les coneixia "de tota la vida" i, fins i tot, "hem sortint de festa junts".

L'operació dels Mossos ha arrencat a les quatre de la matinada i s'han fet escorcolls a tres domicilis de Roda de Ter. L'actuació s'ha fet a partir d'una investigació liderada pel Jutjat Central d'Instrucció número 3 de l'Audiència Nacional espanyola per presumptes delictes relacionats amb el terrorisme jihadista. Segons ha explicat el conseller d'Interior, Jordi Jané, al Parlament els arrestats formaven part d'una cèl·lula de propaganda i captació jihadista i havien aconseguit adoctrinar a dues dones catalanes, una de Roda de Ter i una altra de Manlleu. L'operació ha culminat amb la detenció de dos veïns de Roda de Ter de 26 i 37 anys.
Arxivat a