El Seminari Vic celebra la jornada de portes obertes aquest diumenge

La visita pretèn ensenyar els diferents espais de l'emblemàtic edifici de la capital d'Osona

Un dels patis del Seminari de Vic.
Un dels patis del Seminari de Vic. | Adrià Costa
Redacció
17 de març del 2017
Actualitzat a les 18:37h
El Seminari de Vic celebra aquest diumenge, de 10 del matí a 1 del migdia, la jornada de portes obertes. Per quart any consecutiu, aquest espai singular i emblemàtic de la ciutat, ubicat a la Ronda Camprodon, obre les portes amb la voluntat de mostrar a la ciutadania de Vic i comarca l'activitat que s'hi realitza i els serveis que ofereix.

La jornada proposa als assistents una visita guiada a diferents punts de l'edifici; una bona manera de donar a conèixer les activitats, projectes, entitats, empreses i centres formatius que allotja el Seminari Vic. Aquestes visites seran conduïdes pel propi personal de l'equipament, coneixedors de primera de mà del dinamisme diari de l'equipament.

La visita

La visita començarà a la recepció de l'edifici, on es farà l'acollida de les persones assistents i continuarà pujant al primer pis on es podrà veure una de les sales d'actes i on es farà una breu pinzellada dels orígens del Seminari Vic. Tot seguit s'accedirà a les oficines de disseny de Diac i la botiga BDVic, que ofereix serveis d'impressió, llibreria i venda de material escolar i d'articles de regal.

Després, es passarà a la biblioteca, que compta amb un fons documental de 40.000 volums únic en el camp de la filosofia, la teologia i la història; d'aquests es podrà apreciar prop de 4.000 obres, algunes d'elles escrites a mitjans del segle XIX. L'itinerari seguirà fins a les múltiples sales de reunions i aules de la planta baixa de l'edifici, habitualment utilitzades pel CEES (Centre d'Estudis El Seminari), que imparteix cicles de grau mitjà i superior en els àmbits de l'educació física i l'educació social, entre d'altres.

La segona fase de la visita passarà pels allotjaments del Seminari Vic: habitacions individuals, dobles, triples, quàdruples, ... així com estances pensades per llargues estades. En aquest punt de l'itinerari també es permetrà als assistents pujar un pis més i poder veure la sala de musculació oberta les 24 hores dels 365 dies a l'any i que compta amb unes màquines de primer nivell i amb unes vistes espectaculars. Tot seguit es baixarà fins a la planta baixa on es visitarà la impremta i el sistema de geotèrmia de l'edifici, un exemple clar per l'aposta en les energies renovables i el compromís del Seminari Vic amb l'eficiència energètica.

Dins l'itinerari marcat els assistents podran conèixer la cuina del Seminari Vic que diàriament elabora prop de 700 menús diaris, dels quals 400 són servits al menjador escolar del Col·legi Sant Miquel dels Sants. Tot seguit l'itinerari continuarà amb una visita al menjador infantil i una de les novetats d'enguany: els dos menjadors privats. En aquest sentit, i dins el servei de restauració del Seminari Vic, s'ha apostat per la creació de dos espais independents amb la finalitat de poder-hi acollir àpats garantint la màxima intimitat i oferint la possibilitat de degustar uns menús més elaborats.

El punt i final del recorregut consistirà en visitar la cafeteria/restaurant del Seminari Vic que està oberta a tothom i que tota persona que hi vingui a dinar o a sopar disposa d'una hora d'estacionament gratuïta.

Finalment, i de forma opcional, el visitant podrà accedir al mirador de 360° a la Torre Menor, una miranda situada a 543 metres d'altura des de la qual els assistents podran contemplar una espectacular vista de Vic i fins a set comarques catalanes. A la vegada, i de forma lliure, els assistents poden visitar l'espai expositiu, on en aquests moments hi ha una mostra dels "Itineraris de Vic: Jaume Balmes", així com també es podrà accedir a l'església de dins l'edifici. Aquelles persones que estiguin interessades en visitar el Seminari Vic durant aquesta jornada de Portes Obertes disposaran d'aparcament gratuït al pàrquing de l'edifici.
 

Sala d'exposicions del Seminari de Vic. Foto: Adrià Costa

 

Menjador del Seminari de Vic Foto: Adrià Costa

 

Una de les habitacions del Seminari de Vic Foto: Adrià Costa

Arxivat a