Manlleu crea el Centre de Formació Integral començant per l'atenció sociosanitària

El regidor de Promoció Econòmica, Eudald Sellarès, explica que el projecte permet detectar les necessitats i oportunitats de formació que té la població al llarg de la vida

La primera reunió de la Comissió de Coordinació per a la posada en marca del Centre de Formació Integral de Manlleu
La primera reunió de la Comissió de Coordinació per a la posada en marca del Centre de Formació Integral de Manlleu | ACN
16 de març del 2017
Actualitzat a les 15:22h
Manlleu ha creat el Centre de Formació Integral orientat a l'atenció sociosanitària. Tal com ha explicat el regidor de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Manlleu, Eudald Sellarès, és un "projecte transversal, que uneix molts agents" i que té el repte d'oferir unes oportunitats de formació adaptades a les diferents necessitats que té la població al llarg de la vida.

Concretament aquesta formació està és en quatre línies: formació professional, formació professional dual, cursos de certificació i píndoles de reciclatge; i van encaminades a persones que treballen o bé que troben a l'atur. De fet, Manlleu ja va engegar dos cursos de certificació aquest desembre i gener. Aquests cursos permeten que l'usuari pugui accedir després a la formació professional amb algunes assignatures convalidades. Pel que fa a les píndoles de reciclatge estan enfocades a persones que estan en actiu.

Participen en aquest projecte els Serveis Territorials d'Ocupació de la Catalunya Central, l'Institut Antoni Pous i Argila, el Consorci Hospitalari de Vic, l'Oficina de Treball de Vic i l'Ajuntament de Manlleu. Aquest dijous s'ha fet la primera trobada amb tots els agents. Unes reunions, que tal com ha apuntat el regidor de Promoció Econòmica, permetran "detectar les necessitats i les oportunitats" que hi ha. Precisament, segons el sociòleg, expert en matèria de formació professional, Oriol Homs, "millorant la coordinació [de tots aquests agents], ja es començaran a notar canvis".
 

El regidor de Promoció Econòmica, Eudald Sellarès Foto: ACN


L'atenció sociosanitària

El Centre de Formació Integral ha començat fent cursos per l'atenció sociosanitària. Sellarès ha remarcat que és un dels sectors més importants de Manlleu, ja que "hi tenim destresa i en el futur serà un dels sectors més demandants, sobretot l'assistencial". De fet molt professorat de l'Institut Antoni Pous i Argila també participa en els cursos de certificació. A més, detectant noves oportunitats, permetrà "ampliar l'oferta educativa del centre", ha remarcat el director de l'institut, Lluís Monteis.

En aquest mateix sentit, el gerent de l'Hospital de Sant Jaume de Manlleu, Jaume Castellano, ha explicat que hi ha una "necessitat urgent" per trobar persones que ofereixin aquest servei. Per tant, amb aquesta iniciativa "estem obrint un camí que ens donarà uns professionals molt ben formats". La directora de l'Hospital, Àngels Romeu, ha apuntat que el projecte és "una garantia de futur per solucionar la problemàtica a l'atenció a les persones".
 

Responsables de l'Hospital de Manlleu durant la reunió. Foto: ACN

Arxivat a