Arriba la 16a Fira de l'Embotit d'Olot

Aquest dissabte 18 i diumenge 19 de març Olot s'omplirà d'activitats a l’entorn del porc, l’embotit i la vida a pagès | La sobrassada de Mallorca és el producte convidat d'aquest any | Consulta totes les activitats

65 productors participaran a la Fira de l'Embotit d'Olot.
65 productors participaran a la Fira de l'Embotit d'Olot. | Martí Albesa
Pau Masó
16 de març del 2017
Olot tornarà a estar de fira aaquest cap de setmana amb una de les festes més emblamàtiques de la comarca. Un dels sectors més reconeguts del territori posarà en valor els seus productes amb la 16ena Fira de l'Embotit. Durant el dissabte 18 i diumenge 19 de març el Firal d’Olot s’omplirà amb una setantena de parades, mostres gastronòmiques, exposició d’animals, actuacions musicals, i activitats al voltant del porc i l'embotit.

La novetat d'enguany serà un espai per a la família on es podrà conèixer la vida a pagès. L'empresa de lleure Arriant organitza per primer cop un recorregut on hi poden participar pares i fills. A través de cinc espais diferents, els participants aniran descobrint elements de la pagesia superant diverses proves amb component educatiu. Un photocall amb roba i elements de pagès, una exposició d’eines, una cursa d’obstacles, o fins i tot, interacció amb animals, són algunes de les activitats que conté la proposta i que s'ubicarà al costat del Firal.
 
El col·lectiu de la Cuina Volcànica també serà present a La Fira amb demostracions de producte del territori i tallers pels més menuts. El dissabte al matí es podrà degustar, per exemple, plats de la cuina volcànica amb maridatge de cerveses garrotxines; o a la tarda, el gastrònom Pep Nogué oferirà un tast de formatges i embotits. 

Des de l'Associació de Placers d'Olot també s'oferiran tallers de com fer botifarres pels més menuts o una demostració demostració d’especejament d’un porc, on es podrà veure quines són les parts que s’aprofiten de l’animal i com es separen per fer-ne embotits.
 

Taller d'elaboració de botifarres a la fira de l'embotit d'Olot. Foto: Martí Albesa


Per vuitè any consecutiu la Fira també comptarà amb el Concurs d’Embotits, un acte que cada any pren més rellevància i que és únic ja que cap altra fira té un concurs d'aquestes característiques. Serà dissabte a les 18h quan els placers i Pep Nogué presentaran els embotits candidats al concurs d'enguany. 
 
La sobrassada mallorquina, la convidada
 
Com és habitual la Fira de l’Embotit d’Olot compta amb un convidat d’un territori llunyà. Enguany, la sobrassada de Mallorca és l’escollida. S’oferiran tastets d’aquest producte acompanyats amb diferents maridatges i la música de dansa tradicional del grup mallorquí Aires d’Andratx que actuarà durant el cap de setmana.
 

Consulta tota la programació de la 16ena Fira de l'Embotit

Galeria de fotos de l'edició 2016

Galeria de fotos de l'edició 2015