Més de 5.000 alumnes participen al Premi Sambori Òmnium a l'Alt Ter-Garrotxa

Set alumnes d'Osona estan nominats a l'11a edició | L'acte de lliurament es farà a Olot aquest dissabte

Redacció
16 de març del 2017
Actualitzat a les 9:14h

Foto de família amb els guanyadors del 2016, a Torelló. Foto: Òmnium Cultural


Més de 5.000 alumnes i prop de 50 centres han participat a l'onzena edició número onze del Premi Sambori Òmnium a l'Alt Ter- Garrotxa, que comprèn les comarques de La Garrotxa, Ripollès i Osona. Els guanyadors en cadascuna de les 6 categories es coneixeran en l'acte de lliurament que es celebra el dissabte 18 de març a la Sala Torí d'Olot. L'acte és a les 16.30 h de la tarda i comptarà amb una bona delegació d'alumnes osonencs esperant rebre un dels premis, concretament 7 alumnes de centres de la comarca d'Osona opten a guanyar en les respectives categories.

El jurat d'enguany està format per Carrie Dorca, Montse Macias, Jordi Soy, Jordi Remolins, Josep Riera i Dolors Subiranas. El premi Sambori va néixer al País Valencià, i és el certamen literari educatiu més important dels Països Catalans. El seu objectiu és promoure l'ús literari del català a les escoles i instituts del Principat, la Franja i la Catalunya Nord. La convocatòria inclou tots els centres públics, concertats i privats.

Els divuit guardonats de la demarcació de l'Alt Ter-Garrotxa passen automàticament a la fase final a nivell de Catalunya. El proper mes de maig es celebrarà la festa final anomenada el Tinter de les Lletres Catalanes, que inclou el premi Sambori de narrativa escolar i el Pissiganya de literatura.