El germà dels dos detinguts a Arbúcies al juliol, acusat de finançar Estat Islàmic

La Guàrdia Civil arresta un home de 43 anys de nacionalitat marroquina, que havia conformat una complexa xarxa per fer arribar diners als combatents del grup a Síria i l'Iraq

Redacció
15 de març del 2017
Actualitzat a la 13:01h

Quatre agents de la Guàrdia Civil a Santa Coloma de Farners durant l'operatiu per detenir l'home Foto: ACN


Agents del Servei d’Informació de la Guàrdia Civil han detingut aquest dimecres a Sant Coloma de Farners (la Selva) un home de nacionalitat marroquina i 43 anys, el nom del qual respon a les inicials M. E. J, per finançar el grup terrorista Estat Islàmic.

Segons ha informat el Ministeri de l’Interior, el detingut estava sent investigat per participar, amb dos dels seus germans detinguts al juliol de l’any passat a Arbúcies, en una trama organitzada que feia arribar diners a combatents desplaçats a la zona de conflicte entre Síria i l’Iraq a través d’agències d’enviament de fons.

A través d’una complexa xarxa d’intermediaris, els integrants del grup desarticulat pretenien saltar-se els mecanismes de control perquè el diner arribés als seus destinataris finals sense aixecar sospites.

En un primer moment, el Ministeri de l'Interior ha dit que s'havia detingut a Arbúcies, però la informació estava equivocada, i ha estat a Santa Coloma de Farners.