La Residència Aura de Manlleu celebra l'aniversari de tres avis centenaris

Entre els mesos de febrer i març, tres residents han complert 100, 101 i 102 anys | Joan Font va rebre la Medalla Centenària de la Generalitat de Catalunya

Joan Font envoltat de la seva família
Joan Font envoltat de la seva família | CHV
Redacció
14 de març del 2017
Actualitzat a les 10:04h
La Residència Aura de Manlleu va celebrar aquest dilluns l'aniversari de tres centenaris residents, que van complir 100, 101 i 102 anys. Concretament es va celebrar que Joan Font en fes 100, rebent així la Medalla Centenària que la Generalitat de Catalunya atorga a les persones que arriben al segle de vida.

Nascut a Torelló el 13 de març de 1917, Font va estar acompanyat de quatre generacions de la seva família -inclosos els besnéts que es van saltar l'escola per a l'ocasió-. A l'acte, que ha omplert de gom a gom la sala d'actes de la Residència Aura de Manlleu, no hi va faltar la música, ja que a part de l'ofici de sabater, Joan Font també va ser músic. Quan es va traslladar a viure a Manlleu amb la seva dona, va incorporar-se a la mítica Orquestra Les Fonts (en la que va estar més de 30 anys) tocant el saxo i el clarinet, instruments que també va fer sonar en la Genissenca i la Banda Municipal de Vic.

Aquest dilluns, va poder recordar alguna d'aquestes anècdotes en l'homenatge que li va organitzar la Residència Aura, on viu des de fa 19 anys. L'alcalde de Manlleu, Àlex Garrido, i la regidora de Gent Gran, Carme Trillas, també va assistir a l'acte i li van traslladar les paraules que la consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, li va fer arribar per carta.

100, 101 i 102 anys

Joan Font va celebrar el seu aniversari al costat de dues residents més que també superen el segle de vida i tenen l'aniversari proper al seu. La persona de més edat és M. Dolors Porqueras, que al febrer va complir 102 anys i viu a la Residència Aura des del 2012. Nascuda al Canadà, als quatre anys va arribar a Barcelona i, posteriorment, per motius de feina del seu marit, va instal·lar-se a Manlleu.

L'altra és Carme Carrera que complirà 101 anys el 19 de març. Carrera va néixer l'any 1916 en un en una casa de pagès de Torelló. Amb només 12 anys va començar a treballar de minyona i als 28 es va iniciar en l'ofici de cosidora. Té dos fills, quatre néts i un besnét. Viu a la Residència Aura des del 2012.
 

Els tres avis centenaris de la residència Foto: CHV

Arxivat a