Manlleu ocupa el quart lloc al rànquing de portals de dades obertes de Catalunya

Es tracta de l'avaluació dels diferents portals on es publiquen dades per als ciutadans

Redacció
08 de març del 2017
Actualitzat a les 12:09h
Amb motiu del Dia de les Dades Obertes, el passat dissabte amb la jornada #ODDCAT (Open Data Day CAT) es va fer públic el rànquing que fa una revisió qualitativa dels diferents portals on es publiquen dades per als ciutadans i ciutadanes de Catalunya. Manlleu ocupa la quarta posició, seguit de Terrassa, que obté la mateixa puntuació.

Els primers llocs del rànquing els ocupen l'Ajuntament de Gava, l'Ajuntament de Barcelona i la Generalitat de Catalunya. En la jornada, organitzada per Ideograma i Iniciativa Barcelona Open Data, el tema principal de debat va ser l'avaluació dels portals de Dades Obertes que poden utilitzar els ciutadans i ciutadanes de Catalunya. Es va buscar respondre a la pregunta: "Quina qualitat tenen els portals de dades obertes als quals pot accedir la ciutadania?"

En el marc de la jornada es va fer públic també el rànquing de dades obertes Opendaterscat, que és el resultat de l'opinió de persones que reutilitzen dades o les consulten o de qualsevol ciutadà/na interessada en unes institucions que afavoreixin i promoguin l'ús de dades obertes.

El rànquing ha estat elaborat per voluntaris/es i experts/es en la matèria, de forma col·laborativa i a través d'uns mateixos paràmetres d'avaluació. El resultat és una revisió qualitativa dels diferents portals on es publiquen dades per als ciutadans i ciutadanes de Catalunya.

 
Arxivat a