Els veïns de Vista Alegre podran aparcar gratis al pàrquing de la plaça durant les obres del pont de Can Molas

Àlex Garrido critica la "instrumentalització política" que s'ha fet de les obres remarcant que els vianants, bicicletes i motocicletes podran circular-hi

Pont de Can Molas, Manlleu
Pont de Can Molas, Manlleu | Adrià Costa
08 de març del 2017
Actualitzat el 13 de març a les 10:49h
Els veïns del barri de Vista Alegre de Manlleu podran aparcar gratuïtament al pàrquing de la plaça mentre s'executin les obres de reforma del pont de Can Molas. Així ho va explicar aquest dimarts a la tarda, l'alcalde Manlleu, Àlex Garrido, acompanyat dels regidors i regidores de l'equip de govern i el diputat d'Infraestructures Viàries i Mobilitat de la Diputació de Barcelona, Jordi Fàbrega.

Tal com va avançar Osona.com, l'inici de les obres del pont es posposen fins al mes de novembre per la modificació al projecte de la Diputació que consta d'una rotonda al capdamunt de la via, a l'entrada del carrer Barcelona.

El pont restringit als vehicles, però obert als vianants, bicicletes i motocicletes

Garrido va carregar contra l'oposició per la "instrumentalització política" de les obres del pont. Segons l'alcalde de Manlleu, hi ha hagut "rumors interessats" que han portat a dir que el pont quedarà tallat al pas durant el període de les obres, "i no és cert". Garrido va remarcar que el pont estarà restringit als vehicles (un cop hagin passat les festes de nadal), però que els vianants, bicicletes i motocicletes sí que podran circular-hi.

"Hem estat en contacte de forma regular i constant amb el veïnat" va apuntar l'alcalde, encara que oficialment la junta de l'associació de veïns s'hagi dissolt. "Hem estat parlant amb ells i analitzant els problemes que comportarien aquestes obres", va sentenciar l'alcalde.

"El veïnat de Vista Alegre no quedarà aïllat", va sentenciar. Per això, des de l'Ajuntament s'han posat en marxar una sèrie de mesures per reduir l'impacte de les obres del pont de Can Molas sobre el veïnat. A més de l'aparcament gratuït pels veïns a la plaça Fra Bernadí, també s'adaptarà un estacionament a prop del pont i es posarà en marxa un servei d'autobús interurbà, sobretot tenint en compte els escolars i les persones grans. Pel que fa a les persones amb mobilitat reduïda, rebran atenció domiciliària per part del CAP; i quant a neteja, els serveis de neteja de Gurb actuaran al barri de Vista Alegre de Manlleu.
 

L'alcalde de Manlleu, Àlex Garrido, el diputat d'Infraestructures de la Diputació, Jordi Fàbrega, i els regidors de l'equip de govern Foto: ACN


Una passera rodada? Impossible

Una de les principals reivindicacions dels veïns del barri de Vista Alegre era la col·locació d'una passera. Una solució que, com ha remarcat Garrido, "no és possible"."Es tracta d'una estructura molt feble que l'ACA (Agència Catalana de l'Aigua) no permet", va dir l'alcalde. Per la seva banda, el diputat d'Infraestructures Viàries i Mobilitat de la Diputació de Barcelona, Jordi Fàbrega, també va descartar aquesta opció "perquè no és viable", ja que "una passera és un pas per a vianants i el que es proposa significaria construir un pont nou". Garrido va ser contundent: "Hem de ser molt clars i no fer demagògia amb això creant falses expectatives als veïns de Vista Alegre".

Una obra "cabdal" per Manlleu

La intenció és que les obres estiguin enllestides per la festa major de la població del 2018. Garrido va recordar que es tracta d'una "petició històrica" del veïnat de Vista Alegre. L'alcalde va reconèixer que, tot i que l'obra genera polèmica, és "cabdal" per la ciutat. "Manlleu gaudirà d'un accés a la ciutat molt més digne del que hi ha ara", va apuntar.

La Diputació de Barcelona invertirà al voltant de 2 milions d'euros per portar a terme les obres. Tal com va explicar el diputat Jordi Fàbrega, l'objectiu de l'actuació és augmentar la seguretat estructural, després de comprovar que la plataforma estava en mal estat. "No ho fem perquè sí" va dir Fàbrega, explicant que els treballs d'ampliació consistiran a canviar la plataforma del pont i eixamplar-ne l'amplada dels 7,5 metres actuals als 9,5.

Això permetrà, que dos autobusos puguin passar a la vegada per la calçada; i també perquè puguin circular persones amb cadires de rodes o cotxes amb tranquil·litat per la vorera. El projecte es va modificar a petició del veïnat per incorporar una rotonda al capdamunt del pont, "per una intersecció més correcta pels veïns de Vista Alegre". El pont de Can Molas té una freqüència de 400 vehicles diaris de veïns de Vista Alegre, una xifra que es tradueix en menys de 20 vehicles del barri cada hora, va explicar Fàbrega.
 

Esbós de l'ampliació de Can Molas Foto: Diputació de Barcelona

Arxivat a