Denuncien una granja plena d'animals morts a les Masies de Roda

Agents Rurals ho ha posat en coneixement a la Fiscalia de Medi Ambient per un possible delicte de maltractament animal

Hi havia oques, conills, ovelles i cabres morts.
Hi havia oques, conills, ovelles i cabres morts. | Protectora d'Animals d'Osona
Redacció
07 de març del 2017
Actualitzat a les 21:48h


"Una gossa i una gallina són les úniques supervivents", explica la Protectora d'Animals d'Osona, que ha denunciat a través de Facebook la mort de gairebé tots els animals d'una granja a les Masies de Roda. Tal com es pot veure en les imatges, hi ha els cossos de conills, gallines, oques, ovelles i cabres. La protectora ha explicat a Osona.com que calculen que "l'amo no s'hi havia presentat feia tres setmanes". Els animals estaven morts d'inanició, és a dir, per desnutrició extrema.

La protectora ha denunciat aquest cas als Agents Rurals d'Osona, que s'han desplaçat fins al lloc dels fets. Segons el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP), quan han arribat els agents i un veterinari del mateix departament s'hi han trobat un "panorama esperpèntic" amb els animals morts "per deixadesa". Segons el mateix departament, el propietari s'hi ha presentat explicant que no se'n podia haver ocupat últimament per motius familiars i laborals. Així ho ha confirmat el mateix propietari a Osona.com. Els agents rurals ho han posat en coneixement a la Fiscalia de Medi Ambient per un possible delicte de maltractament animal.

Els responsables de la Protectora han entrat aquest dimarts a la granja. "El lloc desprenia una pudor insuportable" expliquen des del seu perfil de Facebook, "el terra estava cobert de femta i restes de cossos d'animals morts, alguns en avançat estat de descomposició". "Segurament la gossa ha sobreviscut alimentant-se de les restes" han remarcat des de la protectora.