Una norantena de persones participen a la caminada popular i feminista de la Xinxa de Manlleu

Es tractava de la segona edició que va constar de 13 km caminant per les colònies tèxtils de les Masies de Roda

Es va fer un recorregut de 13 km per les colònies tèxtils de les Masies de Roda.
Es va fer un recorregut de 13 km per les colònies tèxtils de les Masies de Roda. | La Xinxa
Redacció
07 de març del 2017
Actualitzat a la 13:17h
El passat diumenge 5 març es va celebrar la II caminada popular i feminista organitzada per La Xinxa, Grup Feminista de Manlleu. Tal com expliquen des de l'organització, la caminada d'aquesta va constar de 13 km i es va centrar en les colònies tèxtils de Masies de Roda: Salou i Còdul Dret.

A la colònia de Salou, coneguda també coma a Baurier, s'hi va realitzar la primera parada, on es va recordar un dels fets més importants, la vaga de 1910. El conflicte estava ocasionat pel canvi de maquinària, on es volia mantenir l'exclusivitat masculina davant l'entrada del treball femení a la fàbrica. En aquest punt també es va poder passar per la baixada de Salou, camí que portava a la palanca que travessava el riu per arribar a la fàbrica.

La segona parada es va realitzar a la colònia de Còdul Dret, punt en el qual es va fer l'avituallament. Tal com informen des de la Xina de Manlleu, la colònia de Còdul Dret es diferenciava de la de Salou perquè era més revolucionària, hi havia més llibertat i menys control social. En aquest punt es va poder veure la font de Sant Salvador, que es troba en un racó apartat de la fàbrica i és el lloc on les àvies portaven els nadons perquè les mares que treballaven a la fàbrica els poguessin alletar.
 

Parada i explicació de Còdul Dret. Foto: La Xinxa