Més de cinc-centes persones a la xerrada sobre alimentació saludable de Xevi Verdaguer

El psiconeuroimmunòleg parla del segon cervell i la importància d'una bona alimentació i digestió

Toni Carrasco
06 de març del 2017
Actualitzat el 08 de març a les 16:15h

Xevi Verdaguer Foto: CCVic


Una hora i mitja abans de l'inici de la xerrada ja començaven a haver-hi cues al vestíbul del Centre Cívic La Guixa, el passat divendres al vespre. El mediàtic gurú de l'alimentació saludable, el garrotxí Xevi Verdaguer aixeca vertaderes passions i no crea a priori falses expectatives. Ja fa un temps que aquest psiconeuroimmunòleg es va donar a conèixer pel gran públic i va aixecar força expectació, curiositat i molt interès en què explicava i, sobretot, com ho explicava.

Durant més de dues hores i amb la sala plena de gom a gom els assistents (i fins i tot alguns asseguts al passadís), la gran majoria eren dones, van seguir amb humor, simpatia i molta atenció com Verdaguer desgranava tots els temes del segon cervell els conceptes mèdics, de com es va de ventre i fins i tot la significació de per què tenim un dit més llarg que un altre.

Verdaguer ha fet popular i d'ús quotidià alguns aliments com els fruits del bosc, xucrut, most, té kombucha, kèfir i paraules desconegudes pel gran públic com polifenols, estrògens, histamina, etc. Va explicar amb detall el segon cervell, els budells, i la importància que té una bona alimentació, una bona digestió i evitar el restrenyiment afavoreix una bona salut mental i evitar l'estrès, entre altres beneficis. Verdaguer va explicar fins i tot com cuinar de forma saludable en formes, maneres i temperatures i també com fer sucs sans i que l'aliment en cru no s'oxidi ni perdi nutrients com succeeix amb la majoria de les màquines utilitzades fins ara a nivell domèstic i industrial.

L'humor va ser-hi present de forma educada, respectuosa i en moments sublims, per exemple com quan va comparar les defecacions amb l'enfonsament del Titanic. De fet, va cloure amb un sarcàstic i escatològic, "heu vingut a una conferència de merda però crec que hi heu après un munt de coses".
 

Consulta tota la programació fins a l'abril

Arxivat a