Nou èxit del 15è Carnaval dels Hostalets de Balenyà

Els Epoetaitaié amb Atrapa Somnis, guanyen en colles grans i Quina ensabonada, en colles petites

Carnaval dels Hostalets de Balenyà
Carnaval dels Hostalets de Balenyà | Josep M. Oliver
Toni Carrasco
06 de març del 2017
Actualitzat a les 10:42h
Unes nou-centes persones van participar aquest fred dissabte de febrer en la rua del 15è Carnaval dels Hostalets. Amb divuit colles participants del mateix poble però també de Tona, Aiguafreda i Centelles. De fet els guanyadors en colles grans van ser els centellencs Epoetaitaié amb Atrapa somnis i en la categoria de colles petites van triomfar uns altres centellencs, la colla Els d'aquí, els d'allà i els de més enllà amb Quina ensabonada.

En segon lloc de colles grans van quedar els Amics i Parents amb Se'ns han fos els cables. i en tercer lloc la colla de Tona, l'Ampa de l'Escola de l'Era de Dalt amb Les Xef de l'Era i formada per unes cent cinquanta persones. En colles petites els segons foren uns altres centellencs L'euro foll porta sort i en tercer lloc la colla local anomenada The Parrots. En individuals els guanyadors van ser Els paracaigudistes; en segon lloc, Els nàufrags i en tercer lloc Els mims.

En total la rua tenia una llargada de més d'un quilòmetre i va durar més de dues hores pels carrers més cèntrics dels Hostalets. Estava formada per dotze colles petites, sis de grans (amb més de 35 participants cadascuna) i cinc individuals que participaven al concurs. En el concurs d'aparadors va guanyar BSB amb una original aposta de decoració i disfressa de materials reciclats amb paper de diari, en segon lloc Xpressions i en tercer lloc el Forn Nou.

El pregó es va fer al migdia, per part de la mateixa comissió organitzadora, i es va repetir al ball del vespre, una mica abans de l'entrega de premis. La pregonera, imitant a la monja Lucía Caram va fer un resum dels anteriors pregons i com havien arribat a la conclusió que enguany el pregoner es triava per votació popular amb urna inclosa. En començar les votacions va aparèixer un Tejero i a trets de pistola volia impedir la votació popular; la monja el va convèncer i el va disfressar amb una barretina i una samarra, al més pur estil Pastorets, i van poder iniciar tots plegats la gresca i la xerinola al pavelló municipal.
 

Recull de galeries de fotos del Carnaval de Balenyà

Recull de galeries de fotos del Carnestoltes a Osona

Carnaval dels Hostalets de Balenyà Foto: Josep M. Oliver

Arxivat a