Roda de Ter contracta una nova empresa de neteja per les escoles de primària

L'AMPA de l'escola Emili Teixidor i les direccions dels dos centres educatius s'havien queixat que el servei de neteja no deixava l'escola prou neta

Redacció
06 de març del 2017
Actualitzat a les 8:56h
Les escoles d'infantil i primària Emili Teixidor i Mare de Déu del Sol del Pont de Roda de Ter comptaran amb un nou servei de neteja a partir del dia 7 de març. Tal com informa l'Ajuntament de Roda de Ter, s'ha pres aquesta decisió després de les queixes rebudes per part de l'AMPA de l'escola Emili Teixidor i de les direccions dels centres per considerar que la neteja de les instal·lacions no és òptima. Des de la regidoria d'Educació es van fer diverses reunions amb l'empresa, contractada des del setembre de l'any passat, per aconseguir millorar el servei però al no obtenir resultats s'ha rescindit el contracte per mutu acord.

La regidora d'Educació, Yolanda Tristancho, acompanyada per l'alcalde de Roda de Ter, Albert Serra, la regidora de Participació Ciutadana, Francesca Costa i la directora del centre Emili Teixidor, Maria Àngels Serrat, va assistir a una assemblea extraordinària de l'AMPA convocada d'urgència del dijous passat a l'escola Emili Teixidor. El principal punt de l'ordre del dia era informar personalment als pares i mares de l'escola de l'estat de neteja, desinfecció i també sobre les obres de l'edifici definitiu de l'escola. Va ser en aquesta reunió, quan Tristancho va anunciar als pares i mares de la contractació d'una nova empresa: "Des de l'Ajuntament de Roda de Ter hem fet tots els possibles perquè la neteja de l'escola funcioni. Hem mantingut diverses reunions amb l'empresa fins ara contractada i com que no estem satisfets de la resposta obtinguda, hem hagut d'optar per canviar d'empresa".

A l'escola Emili Teixidor també hi havia fongs

A la brutícia de les escoles per un deficient servei de neteja, a l'escola Emili Teixidor s'hi ha sumat la detecció de fongs a causa de la humitat després d'unes analítiques encarregades pel Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya. Arrel de la detecció d'humitats i fongs als mòduls, es van fer tot un seguit d'actuacions de neteja i desinfecció de diverses aules que va tenir lloc el 4 de febrer. A nivell preventiu i de forma provisional, els alumnes de 4t es van traslladar d'aula. El dimarts 7 de febrer, els Tècnics de Riscos Laborals van fer un estudi per avaluar la qualitat ambiental dels espais de l'escola. El 20 de febrer es van comunicar els resultats de la segona avaluació. En aquesta es van detectar fongs a la sala de mestres i a l'aula de 4t on prèviament s'havia netejat havien disminuït més de la meitat però continua havent-hi un percentatge baix que cal eliminar.

Des de Serveis Territorials de la Generalitat de Catalunya, es va proposar l'higienització dels espais afectats, ventilació habitual dels espais ocupats, i com a mesura preventiva mantenir els alumnes de 4t a l'aula que estan ocupant actualment. Però des de l'Ajuntament de Roda de Ter s'ha acordat fer una avaluació més acurada de tots els espais de l'escola i fer una higienització de tots els espais i aules. L'empresa de neteja especialitzada en aquest tipus de servei de desinfecció ha començat a fer les actuacions aquest dilluns, 6 de març.

S'està intentant que aquestes actuacions no afectin el normal funcionament de l'escola i les classes es reprendran amb normalitat el dia 7 de març. El proper cap de setmana es farà una altra actuació per acabar la desinfecció de la part que quedi pendent de l'escola. Després, es farà una nova avaluació per assegurar que les actuacions portades a terme han estat eficaces. El cost d'aquestes actuacions les assumeix íntegrament l'Ajuntament de Roda de Ter.

No hi ha perill per la salut

Tal com informen des de la regidoria d'Educació, no hi ha perill per a la salut i reiteren la rapidesa amb la que es va actuar, ja que els resultats de les primeres analítiques es van conèixer el divendres 3 de febrer a les 11 del matí i les primeres tasques de desinfecció es portaven a terme el dissabte 4 de febrer a les 7 del matí. Des de l'Ajuntament apunten que es farà tot el possible per a un bon funcionament de l'escola a l'espera que les obres del nou edifici definitiu estiguin acabades i es pugui fer el trasllat durant el proper curs 2017-2018.
Arxivat a