habitatge

El preu de lloguer augmenta un 3% a Osona en un any

La consellera Meritxell Borràs remarca la importància de treballar amb dades reals i adverteix de la poca fiabilitat dels portals d’Internet

per Cristina Capdevila , 4 de març de 2017 a les 09:36 |
Meritxell Borràs a la roda de premsa sobre l'informe del mercat de lloguer català 2016, a Barcelona | Jordi Jon Pardo
Aquesta informació es va publicar originalment el 4 de març de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El nombre de contractes de lloguer a Osona durant el 2016 ha baixat (-7,1%) respecte al 2015, mentre que el preu mitjà de lloguer s’ha incrementat en un 3,4% respecte el mateix període de l'any anterior situant-se en 420,18 euros/mes. Aquests són els resultats extrets de l’anàlisi de 142.714 contractes formalitzats l’any 2016 a tota Catalunya, registrats a l’Incasòl, el registre de finances.

Concretament, a Catalunya el nombre de contractes de lloguer s’ha mantingut estable (0,7%) durant el 2016 després de la davallada de l’any 2015, i el preu mitjà de lloguer s’ha incrementat en un 6,8% respecte el mateix període de l’any anterior situant-se en 595,66 euros/mes, un valor que s’assimila al dels anys 2010 i 2011.


Les rendes de lloguer s’incrementen per segon any consecutiu a totes les zones, encara que amb diferent intensitat. Barcelona és la ciutat on més puja (+9%), a l’àmbit metropolità l’increment és menor que a la capital (+5,9%) i a la resta de Catalunya és del +3,5%. “L’increment del lloguer ha pujat, sí, però molt menys del que han informat alguns portals d’Internet”, comenta la consellera de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, Meritxell Borràs.
 

En la mateixa línia, el president de la Cambra de la Propietat Urbana de Barcelona, Joan Ràfols explica que “les dades s’han extret de contractes registrats i formalitzats, la qual cosa dóna fiabilitat a la nostra font”. D'altra banda, els ponents han donat a conèixer la seva voluntat d’actuar davant l’increment del preu de lloguer amb mesures com l’elaboració d’una base de lloguer catalana o la promoció de noves formes de tinença.
 
DISTRIBUCIÓ COMARCAL DEL MERCAT DE LLOGUER


Segons l’Informe sobre el Mercat de lloguer a Catalunya, onze comarques disposen de més de 20 habitatges llogats per cada 1.000 habitants, entre les quals hi ha la Cerdanya, el Solsonès i el Moianès que tenen menys de 20.000 habitants. Les rendes més altes, més de 500€/mes, les trobem a les comarques de l’àmbit metropolità, conjuntament amb el Garraf i la Val d’Aran.
 

Mercat de l'habitatges de lloguer a Catalunya per àrees territorials. Any 2016 / Generalitat de Catalunya

 

Osona.com estrena butlletí setmanal
Vols rebre els apunts imprescindibles de la setmana a Osona?

Subscriu-te aquí gratuïtament

 

Participació