Com es viu des de dins el Carnaval de Torelló?

El documental "Més enllà d'una rua" està produït per Adolescents.cat i La Xarxa

'Més enllà d'una rua' recull tota la feina prèvia i les experiències que crea aquesta festa
'Més enllà d'una rua' recull tota la feina prèvia i les experiències que crea aquesta festa | YouTube
Redacció
02 de març del 2017

El carnaval és una de les festes més populars, i de les més esperades. És aquell dia de l'any en què la gent deixa volar la seva imaginació i entren al món de la fantasia. El Carnaval de Torelló és un dels més espectaculars de Catalunya, i els veïns del municipi viuen molt aquest acte festiu.

Les colles carrossaires comencen a parlar i a fer propostes de disfresses al mes de setembre, i durant 4 mesos treballen de forma altruista per construir les carrosses. A Torelló queda palès que porten el carnaval a les venes, però què hi ha més enllà de la rua? Quin és l'origen del Carnaval de Terra Endins, les Senyoretes i el Pullassu?

En aquest reportatge, Més enllà d'una rua, l'equip d'Adolescents.cat, en una co-producció amb La Xarxa ha parlat amb membres de colles carrossaires, modistes i membres de l'organització del carnaval, per saber d'on neix aquesta motivació i les ganes per dedicar tants mesos de feina a construir una carrossa que només s'exhibeix una nit.

El documental es pot veure aquest divendres per El9TV (divendres 3 de març a les 20 h. i dissabte 4 de març a les 11.30 i a les 00.00 h.). També per Movistar+, a les 12.30 h, el dissabte 4 de març.
Arxivat a